21. GUITAR ART ФЕСТИВАЛ

10. Mar 2020.

 

Београд ће и овог марта са Guitar Art Фестивалом бити светска престоница гитаре и музичког света.  Током шест фестивалских дана, од 10. до 15. марта одржаће се 13 великих концерата и низ пратећих програма, а Београд ће посетити више од 130 најзначајнијих гитариста данашњице.

21. по реду Guitar Art фестивал одржава се под симболичним слоганом ,,Рапсодија” који упућује на неуобичајену нову форму фестивала који обједињује прегршт различитих пројеката, концерта, музичара и стилова са свих страна света.

Ово фестивалско издање изражава снажна осећања, која су везана како за музички програм тако и за даљи раст и развој фестивала. Почиње нова трећа ера Guitar Art-а која доноси бројне иновације. Фестивал поносно најављује први фестивалски Team building у региону, који ће се одржати од 10. до 12. марта у Комбанк дворани. Guitar Art гради мост који стратешки повезује културу и бизнис.

Предстојеће фестивалско издање представиће музичку Рапсодију, у оквиру које ће се велики концерти одржати поново у београдској Комбанк дворани, класика у Атријуму Народног музеја, а светска премијера концерта за гитару и симфонијски оркестар резервисан је за велику салу Коларчеве задужбине.