Поделите ову страну

Добитник Златне палме отвара 24. Фестивал
Добитник Златне палме отвара 24. Фестивал
Опис

Филм јапанског редитеља Хироказу Кореде „Крадљивци“ свечано ће отворити 24. Фестивал ауторског филма 23. новембра. Фестивал ће трајати до 30. новембра 2018. године.

Ова крими-драма представља причу о социјално угроженој породици, која живи на ивици егзистенције у предграђу Токија. Да би преживели, баве се ситним крађама и управо после једне такве, наилазе на напуштену девојчицу и прихватају је као члана своје породице. Иако су сиромашни и у константној борби за опстанак, када су заједно, сви изгледају као врло срећна породица. Њихове тајне почињу да се откривају након једног инцидента и тада њихов породични склад бива угрожен.

Поред овогодишњег Канског победника на фестивалу ће бити приказано још остварења која су обележила Канске као и остале светске фестивале. Међу њима су нови филм Жан Лик Годара ‚‚Сликовница’’, нови филм редитеља филма ‚‚Шаулов син’’ Ласла Немеша под називом ‚‚Залазак сунца’’ који је приказан на управо завршеном Венецијанском фестивалу, као и увек контроверзни Гаспар Ное са филмом ‚‚Климакс’’. На Фестивалу ауторског филма биће и пар домаћих премијера међу којима су ‚‚Границе, киша’’ Николе Мијовића и Властимира Судара и „Терет“ Огњена Главонића, веома очекиваног српског остварења које је учествовало ове године на Канском филмском фестивалу.

Овогодишњи ФАФ ће се одржавати на највећем броју локација до сада. Као и претходних година, фестивал ће имати разноврстан програм који чине остварења са најпрестижнијих светских филмских фестивала. Публику ће заинтригирати како награђена, тако и нова остварења страних и домаћих редитеља.

Инфо
Место
Београд
Од
23.11.2018
До
30.11.2018