Поделите ову страну

ЕРОС РАМАЦОТИ
ЕРОС РАМАЦОТИ
Опис

Најпознатији италијански аутор и поп певач, Ерос Рамацоти наступиће 24. септембра 2019. године у Штарк арени.

Његова музичка каријера је почела 1981. године кад је учествовао у такмичењу „Voci Nuove di Castrocaro“ и доспео у финале са песмом „Rock 80“ коју је сам написао. После тога је потписао уговор са младом издавачком кућом ДДД. 1984 триумфује на фестивалу Санремо у категорији Нове наде са песмом „Terra promessa“ која је затим издата у целој Европи. Годину дана касније, заузима шесто место на овом фестивалу са песмом „Una storia importante“ која је потом издата као сингл и постала прави европски хит, а продат је у милион примерака само у Француској.

Следи издавање другог албума „Nuovi eroi“, али оно што је битније, побеђује у Санрему песмом „Adesso tu“. После издавања трећег албума „In certi momenti“, одлази на деветомесечну турнеју на којој је наступао пред више од милион људи. Како му се каријера развијала, извео је песму „La Luce Buona Delle Stelle“ са Петски Кенсит 22. новембра 1987., а следеће године је издао мини албум „Musica è“.Његов пети албум „In ogni senso“ објавњен 1990. привукао је преко 200 новинараиз целог света на прес конференцију у Венецији. Рамацоти је био први италијански певач који је наступао у Radio City Music Hall-у у Њујорку пред распродатом салом.

Затим издаје дупли ЦД „Eros in Concert“ 1992. и Tutte storie“ 1993. Који је продат у шест милиона примерака. Култни Њујоршки редитељ Спајк Ли, који никада није снимао спот за белце, режирао му је спот за песму „Cose della vita“. 1996. издаје албум „Dove c’ è musica“,а 1997. „Eros – Greatest Hits“,

На ком су се налазиле две нове песме и нове верзије хитова, укључујући и „Musica è“ (дует са Андреом Бочелијем) и„Cose della vita – Can’t Stop Thinking of You“ (дует са Тином Тарнер).

Током каријере Рамацоти је снимио дуете са неким добро познатим уметницима попут: Шер, Андреа Бочелија, Џоа Кокера, Карлоса Сантане, Тине Тарнер, Анастасије, Лучана Паваротија и Лауре Паузини.

2001. издаје албум „Stilelibero“, a 2003. албум „9“, девети по реду са девет песама, издат 9. маја. То је први пут да је неки италијански певач издао албум и употребио број за назив ЦД-а. 2005. издаје 10. албум „Calma apparente“ на ком се налазио хит сингл „I Belong to You“ који је снимио са америчком певачицом Анастасијом.

2007. издаје нови дупли албум са четири нове песме и 14 нових верзија песама. На албуму је сарађивао са звездама попут Карлоса Сантане, Вајклиф Џина, Стива Ваија, Џона Спенсера. Једна од четири нове песме била је дует „Non siamo soli“ са Рикијем Мартином.

2009. издаје албум „Ali e radici“, a 2012. албум „Noi“ са 14 песама, укључујући и дуете са Ендијем Гарсијом и Никол Шерзингер.

У току 25-годишње каријере, продао је 55 милиона плоча.

Инфо
Место
Штарк арена
Од
24.09.2019
До
24.09.2019