Поделите ову страну

Erste Guitar Art Festival “Be connected”
Erste Guitar Art Festival “Be connected”
Опис

Деветнаесто по реду издање Erste Guitar Art фестивала одржаће се од 16. до 21. марта 2018. године, под слоганом “BE CONNECTED”. Фестивал ће и ове године оправдати статус једног од пет највећих фестивала класичне гитаре у свету, са преко 100 учесника из 25 земаља света. Током шест концертних вечери и 10 концерата, публици ће се представити атрактиван избор светских музичара из области класике, фада, блуза, фламенка и саременог музичког стваралаштва.

Фестивал почиње концертом бразилског дуа Assad brothers, који ће се одржати у великој сали Дома омладине Београда 16. марта. Sérgio & Odair Assad важе за један од најбољих дуа света, а београдској публици се враћају након 13 година.

Поред концерта највеће португалске диве Дулсе Понтеш 20. марта у Сава центру, Дом омладине Београда биће фестивалски центар и ове године са четри вечери и 10 концерата уметника као што су Joaquin Clerch, Puerto Flamenco, Duo Melis, Pacho Flores & Jesus “Pinguino” Gonzales, Duo Mushkalica, Srđan Bulatović i Darko Nikčević, као и нови пројекат фестивал Belgrade Guitar Art Day са великим бесплатним концертом америчког блуз трија Michael Hell.

Свечано затварање фестивала и ове године посвећено је пројекту “Гитарске Интеграције 2”, који се одржава уз подршку ЕУ Делегације у Србији и ЕУ Инфо центра. Пројекат окупља 4 композитора који ће под менторством Душана Богдановића заједно компоновати ново дело “Европска Гитарска Свита”. Композитори Александар Седлар, Nejc Kuhar, Golfam Khayam , Marek Pasieci, премијерно ће извести ново дело 21. марта, уз наступ World Guitar Orchestra и Омладински синфонсијски оркестар Ел система.

Улазнице су у продаји у мрежи eventim.rs и благајни Дома омладине Београда. Цене улазница за концерт Дулсе Понтеш крећу се од 1.490 до 3.290 динара, док се улазнице за концерте у Дому омладине Београда крећу од 600 до 1.300 динара. Све информације и резервације могу се добити позивом на број 011/2662020 или путем мејла на office@gaf.rs

Guitar Art Festival постао је један од најзначајнијих гитарских центара за светске премијере, концерте, као и за размену знања међу гитаристима из целог света. Фестивал организује 300 индивидуалних мастер класова за студенте из целог света, затим једно од највећих такмичења у класичној гитари у 6 категорија, као и предавања и панел дискусије. Током година креирали смо “BE CONNECTED” концепт фестивала. Београдски фестивал је постао платформа која повезује, пласира и промовише нове таленте, али и представља највише домете и савремене тенденције музичке уметности.

КОНЦЕРТНИ ПРОГРАМ:

петак, 16. март - Дом омладине Београда

Свечано отварање фестивала

20:00 Assad Brothers – Sérgio & Odair Assad

субота, 17. март – Дом омладине

Belgrade Guitar Day

12:00 - 24:00 Michael Hill Blues Mob Trio

Београдска Гитарска Сцена

недеља, 18. март - Дом омладине Београда

18:00 Duo Mushkalica

19:00 Joaquin Clerch

21:00 Puerto Flamenko

понедељак, 19. март - Дом омладине Београда

18:00 Duo Melis - Susana Prieto & Alexis Muzurakis

19:00 Pacho Flores & Jesus ’’Pingüino’’ Gonzáles

21:00 Srđan Bulatović & Darko Nikčević Ansambl

уторак, 20. март - Сава Центар

20:00 Dulce Pontes

среда, 21. март - Дом омладине Београда

20:00 Péter Girán

Integracije 2 (Nejc Kuhar, Golfam Khayam, Marek Pasienci & Aleksandar Sedlar)

World Guitar Orchestra

Омладински Симфонијски Оркестар Ел Система

Инфо
Место
Дом омладине и Сава Центар
Датум и време
16.03.2018 20:00
Од
16.03.2018
До
21.03.2018
е-маил