Поделите ову страну

Музички програм 17. Belgrade Beer Fest
Музички програм 17. Belgrade Beer Fest
Опис

Belgrade Beer Fest, најпосећенија манифестација у југоисточној Европи, од 15. до 19. августа ће забележити још један рекорд - за само пет дана на четири бине на Ушћу ће бити одржано више од 120 бесплатних концерата.

Музички програм ће се по први пут одржавати упоредо на четири бине – Main Stage, Alternative Stage, Groove Stage и Bunt Stage.

Неке од највећих музичких звезда региона и света ће наступити на Main Stage-у, а овогодишњи фестивал ће отворити сјајан музички спектакл “Рок опера”. На бини ће се наћи 120 извођача који ће изводити антологијске музичке хитове светских рок звезда. Од 22.30, по први пут у Србији, ће свирати култни гитариста групе The Smiths, Johny Mar, који ће поред песама са својих албума, изводити и највеће хитове Смитса. Први дан фестивала ће свакако обележити светски хитови, а публика ће уживати и у музици сјајних домаћих бендова – Артан Лили, Мајке и Канда, Коџа и Небојша.

Други дан фестивала отвара легендарно Атомско склониште, а Марко Лоуис, Кербер и Eyesburn ће на Ушће донети и традиционалне звуке трубе, регеа и хардкор панка. Од 21.30х на Маин стаге-у ће наступити амерички репери Crazy Town X, који на Беер Фест долазе први пут, а у склопу турнеје на којој обележавају 20 година рада.

У петак 16. августа посетиоце на Ушћу очекује жестока свирка домаћих бендова Sharks, Snakes and Planes, Бјесови, Електрични оргазам и Orthodox Celts, а први повратнички концерт у Србији ће одржати и група Негативе. Из Хрватске нам стиже веома популарни сплитски репер Војко В, као и један од најтраженијих бендова у региону, бенд Бркови, који на духовит начин спаја турбофолк са роком и хеви металом.

За музичко загревање трећег дана ће бити задужен млади Џони Ранковић, а потом ће наступити ветерани музичке сцене Биља Крстић и ЈУ Група. Атмосферу ће до усијања довести Магнифико, који на специфичан начин миксује фанк, диско, рок, џез и етно звук, а Дамир Урбан ће изводити хитове из своје три деценије дуге каријере.

Последње вечери фестивала на Маин стаге-у ће наступити популарни црногорски бенд Перпер, као и Дејан Цукић, Бомбај штампа, Блажа и Кљунови. По први пут на бини Бир Феста ће наступити некада веома популарни Тап 011, а из Загреба долази Елементал, бенд који београдска публика изузетно воли. Из Велике Британије стиже бенд Zion Trane, који већ 30 година на иновативан начин миксује реге музику.

Комплетан програм и сатницу можете погледати на сајту

http://belgradebeerfest.com/muzicki_program

Инфо
Место
Ушће
Од
15.07.2019
До
19.07.2019