Поделите ову страну

Руски пијаниста Јевгениј Судбин у Београду
Руски пијаниста Јевгениј Судбин у Београду
Опис

Руски пијаниста Јевгениј Судбин, наступиће у среду 27. фебруара у Великој дворани Коларчеве задужбине у 20 часова.

По оцени угледног лондонског The Daily Telegrapha, Јевгениј Судбин је потенцијално један од најзанимљивијих пијаниста 21. века.

Јевгениј Судбин је рођен 1980. године у Санкт Петербургу. Музички таленат и интересовање за музику је показао рано, већ са пет година. Године 1987. започео је школовање у свом родном граду на Санкпетербуршком консерваторијуму у оквиру програма за талентовану децу у класи професора Љубова Певснера.

Након две године учења, осваја прву награду на интерационалном такмичењу у Берлину где ће, након што је његова породица емигрирала, уписати Високу школу за музику Ханс Ајзлер где наставља учење у класи професорке Галине Иванзове.

Као стипендиста, своју мастер диплому стиче на Краљевској музичкој академији у Лондону (Royal Academy of music in London) где 2010. години постаје и гостујући професор.

Критичари у интерпретацији Јевгенија Судбина истичу необичан сензибилитет и савршену техника и пореде га са великанима руске пијанистичке сцене, Свјатославом Рихтером и Емилом Гилелсом.

Јевгениј је високо хваљен као концертни солиста. Сарађивао је са најзначајнијим и најпознатијим диригентима и оркестрима у престижним концертним дворанама.

Јевгениј живи у Лондону са супругом Сали са којом има троје деце. У слободно време се пасионирано бави фотографијом.

Програм концерта:

D.Skarlati, Sonate (izbor)

L.van Betoven, Bagatele op 126

F. Šopen, Balada br.3

P.I. Čajkovski/Sudbin Uvertira Romeo i Julija

K.Sen Sans-Sudbin Danse Macabre

 

Инфо
Место
Коларчева задужбина
Датум и време
27.02.2019 20:00
Од
27.02.2019
До
27.02.2019