Поделите ову страну

БАЛЕТ НА ЛЕДУ КРЦКО ОРАШЧИЋ
БАЛЕТ НА ЛЕДУ КРЦКО ОРАШЧИЋ
Опис

Тим Систем Мјузик 7. децембра организује гостовање Руског државног балета на леду из Санкт Петербурга. Ансамбл Руског државног балета на леду чини 36 клизача -  балетских уметника и победника на Олимпијским играма, светских, европских и националних првенстава, а у Београду ће извести спектакуларну балетску представу “Крцко Орашчић”.

Руски државни балет основан je 1967.год. Од тада израста у културни бренд Руске Федерације и добија епитет Државни, који се у Русији додељује само уметничким трупама које своју уметност приказују на највишем уметничком нивоу достојном традицији и укорењеној културној баштини Руске Федерације.

Балетски уметници достигавши врхунац у каријери током играња на сценама, постају чланови Државног балета на леду који у Русији носи статус култне уметничке трупе.
Балетска представа Крцко Орашчић својом причом води гледаоце у имагинарни свет маште кроз приказ врхунског умећа на леду са акцентом на балетску уметност. Класичне балетске фигуре прилагођене извођењу на леденој подлози изводе се са савршенством и лакоћом, што као резултат има врхунску представу. У представи се користе и костими рађени по идејама најпознатијих руских костимографа. Грациозност клизача, маштовита костимографија и сценографија, специјални ефекти, вештине уметника уз ванвременску музику Чајковског, омогућиће публици уживање у првокласном уметничком догађају.

Инфо
Место
Београд
Адреса
Сава центар
Датум и време
07.11.2019 20:30
Од
07.11.2019
До
07.11.2019