Поделите ову страну

Балет на леду “Лабудово језеро”
Балет на леду “Лабудово језеро”
Опис

Балет на леду “Лабудово језеро” у извођењу Руског државног балета Санкт Петербург одржаће представу у Сава Центру, 7. децембра 2019.

Ансамбл Руског државног балета на леду чине 30 клизача, победника на олимпијским играма, светских, европских и националних првенстава, а у Београду ће извести спектакуларну балетску представу “Лабудово језеро” Петра Иљича Чајковског.

Руски државни балет један је од бисера Русије, основан 1967.год. То је прва и тренутно једина балетска трупа која на специјалној леденој подлози изводи прави класичан балет у оригиналним костимима.

Чланови балета комбинацијом уметничког клизања и класичног балета освајају публику широм света. Досад су имали више од 7000 наступа на најпрестижнијим позорницама света. Лондонски Royal Albert Hall, Sadler у Wells-у, Singapur Esplenade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape, само су нека од места у којима је овај јединствени уметнички перформанс награђен овацијама. Свака представа овог чувеног руског балета прати богата сценографија, костими и расвета.

У овом јединственом музичком спектаклу  за целу породицу , учествоваће 30 плесача, клизача чувеног руског државног балета на леду.

Грациозност клизача, маштовита костимографија и сценографија, специјални ефекти, вестине уметника уз ванвременску музику Петра Иљича Чајковског омогућиће публици уживање у првокласном уметничком догађају који одушевљава публику широм света.

Инфо
Место
Сава Центар
Од
07.12.2018
До
07.12.2018