Поделите ову страну

„ЛЕТО НА КОСАНЧИЋУ“
„ЛЕТО НА КОСАНЧИЋУ“
Опис

У суботу, 16. јуна, почиње музичко-уметнички програм “Лето на Косанчићу“ који је припремила Туристичка организација Београда за Београђане и госте нашег града који ће током јуна, јула и августа месеца посетити нашу престоницу.

Косанчићев венац је један од најстаријих делова Београда, први изграђен ван зидина Београдске тврђаве, на чијем простору се налазе бројни споменици културе. Због изузетног културно историјског значаја ове амбијенталне целине, Туристичка организација Београда организује шетњу Косанчићевим венцем у пратњи туристичког водича и обилазак свих знаменитости Косанчићевог венца: Конак књегиње Љубице, Патријаршија Српске Православне Цркве, Кућа Мике Аласа и других здања. Ова бесплатна туристичка тура почиње у 18 часова. Окупљање је на углу улица Краља Петра и Косанчићев венац.

У 19 часова почиње музички програм у ком учествују млади таленти Музичке омладине Београда, „Кочетова трио“ (Катарина Кочетова- клавир и глас, Богдан Ђурђевић- бубњеви, Дуња Поповић- контрабас).

Уследиће концерт Оркестра за хитне поправке расположења са репертоаром „од би-бапа до рокенрола“. Група музичара ће изводити познате нумере Елвиса, Битлса, Џо Кокера, Клептона, Ролинг Стонса..

Током целе вечери посетиоци ће уживати у пратећем програму у ком учествују Факултет примењених уметности за изложбом радова сликарства и вајарства, Школа за дизајн чији ће ученици демонстрирати уметничке графике и на лицу места штампати отиске, и Галерија „Београд“ са изложбом „Бојилишта“ Мирољуба Филиповића Филимира, која ће бити отворена за посете.

У програму учествују и чланови Удружења „Београдски Монмартр“ како својим појединачним поставкама, тако и заједничким пројектом – дизајнираном мапом Косанчићевог венца у којој су представљене све галерије, дизајнерске, уметничке и издавачке куће које се на овом потезу налазе.

За освежење ће се побринути „Посластичарница“ из Маршала Бирјузова која ће представити специјалне врсте сладоледа од националних сорти воћа.

ПРОГРАМ:

18.00 Бесплатна туристичка тура Косанчићевим венцем (пријаве на jstankovic@tob.rs)

19.00 Наступ „Кочетова Трио“ Музичке омладине Београда

20.00 Концерт Оркестра за хитне поправке расположења

Програм „Лето на Косанчићу“ реализоваће се сваке суботе током јуна, јула и августа месеца, у организацији Туристичке организације Београда.

Инфо
Датум и време
16.06.2018 18:00
Од
16.06.2018
До
16.06.2018