Поделите ову страну

“ЛЕТО НА КОСАНЧИЋУ”
“ЛЕТО НА КОСАНЧИЋУ”
Опис

Ове суботе, 18. августа, у 18 часова, биће организован последњи бесплатни туристички обилазак Косанчићевог венца у овој летњој сезони.

У пратњи професионалног туристичког водича посетиоци ће имати прилику да обиђу бројне знаменитости, споменике културе и друга места од значаја за нашу историју и културу: Конак књегиње Љубице, Саборну цркву, Патријаршију, најстарију кафану у Београду, кућу Мике Аласа, кућу Оље Ивањицки, место некадашње библиотеке и многе друге. Биће приче и о месту где је сниман чувени филм „Маратонци трче почасни круг“ који је обележио домаћу кинематографију.

Туристичка организација Београда позива Београђане и госте да се пријаве за разгледање ове јединствене историјско амбијенталне целине која чини један од најстаријих делова града.

Због ограниченог броја места обавезне су пријаве на tjovancevic@tob.rs. Полазак је на углу улица Краља Петра и Косанчићев венац.

Од 19 часова следи музички програм Оркестра за хитне поправке расположења који ће приредити вече популарне интернационалне музике.

Инфо
Место
Косанчићев венац
Датум и време
18.08.2018 18:00
Од
18.08.2018
До
18.08.2018