Поделите ову страну

34. Београдски џез фестивал
34. Београдски џез фестивал
Опис

34. Београдски џез фестивал, под слоганом „БЕЗ ГРАНИЦА“ биће одржан од 25. до 29. октобра у Дому омладине Београда.

Ново издање Београдског џез фестивала нуди репрезентацију најинтригантнијих уметника са интернационалне и домаће сцене. Фестивал ће и ове године трајати пет дана, са традиционалним дуплим концертним програмом сваке вечери. Наступиће преко 20 састава из целог света, а овом приликом најављујемо прва три имена која на најбољи начин представљају џез 21. века, једно из Америке, друго из Европе, а треће из Србије.

Курт Елинг један је од најважнијих џез вокалиста у свету већ преко двадесет година. Концерт који је одржао 2009. године на затварању 25. Београдског џез фестивала, у великој сали Коларчеве задужбине, још увек се памти и препричава као један од најбољих у новијој историји манифестације. Елинг није само врхунски певач, он је глобална звезда савременог џеза и један од најпосвећенијих промотера овог жанра. У Београд стиже после серије престижних наступа у Лондону, промовишући актуелни албум „The Questions“. По старом, добро опробаном рецепту, и нови програм чини врхунска мешавина џеза, музике Бродвеја и изненађујућих обрада химни рокенрола – песама Боба Дилена, Пола Сајмона и Питера Гебријела. 

Прави хит на европској сцени ове године представља супер састав две неоспорне џез легенде: Енрико Рава квинтет са специјалним гостом Џоом Лованом. Рава је у Италији успоставио савремену џез естетику и у различитим пројектима афирмисао огроман број вансеријских талената, (Ђанлука Петрела, Ђовани Гвиди, Стефано Болани), док је Ловано на сличан начин извео на прави пут већ три генерације америчких џезера. Сусрет неприкосновених великана светског џеза представља најбољи пример оних „небеских спојева” међу визионарима какви одликују велике фестивале, са којима раме уз раме стоји и Београдски џез фестивал.

Српски састав Fish in Oil су предводници савременог звука у нашој земљи, познати по фуриозним наступима који дижу публику на ноге у клубовима. Њихов спој експресивног џеза, рока, фанка и етно елемената сматра се једним од најбољих овдашњих оригиналних постигнућа последњих неколико година. На Београдском џез фестивалу представиће се програмом припремљеним специјално за ову прилику, заснованом на четвртом студијском албуму који ће бити објављен непосредно пред концерт – и уз једног изузетног госта из иностранства!

Ограничен број ваучера за комплете улазница за 34. Београдски џез фестивал моћи ће да се набави на продајним местима Евентима од 22. маја, и то по посебној промотивној цени од 2800 динара, која обезбеђује присуство на свим концертима главног програма.

 

 

 

Инфо
Место
Дом омладине
Од
25.10.2018
До
29.10.2018