Поделите ову страну

5. НОВОГОДИШЊИ МРЊАУ ФЕСТ
5. НОВОГОДИШЊИ МРЊАУ ФЕСТ
Опис

5. НОВОГОДИШЊИ МРЊАУ ФЕСТ биће одржан 12. и 13. јануара 2019. године од 10 до 18 часова у Дому Омладине. Такмичење мачака је оба дана. Програми за децу су у суботу, 12-17 часова. Удомљавање маца је у недељу, 12-17 часова.

Током фестивала представиће  се домаће и стране одгајивачнице, које ће изложити своје маце шампионе. Маце ће се такмичити за престижне WCF награде, а љубитељи ће моћи да се информишу о интересантним расама путем презентација и директно од одгајивача.

Креативне радионице и играонице су намењене деци узраста до 12 година и право су место за развијање маште, спретности, покрета и драмског талента. Уз вођство глумаца и креативаца са дугогодишњим искуством, мали креативци ће моћи да се опробају у многим забавним активностима попут глуме, плеса, рада са гласом, покретом, бојама и различитим материјалима.

У недељу, другог дана Фестивала, биће организовано велико удомљавање мачака. Посетиоци ће имати прилику да изаберу и поведу кући мацу свог живота – новог чупавог, предљивог и мазног члана породице.

Јавно комунално предузеће “Ветерина Београд” ће све удомљене маце на лицу места чиповати, вакцинисати и биће им обезбеђена бесплатна стерилизација када дође време. Маце се удомљавају уз уговор о власништву. Друштвено одговорне фирме ће даривати удомљене маце и њихове власнике за срећан почетак.

Компанија Плус Плус ће новим власницима поклонити квалитетну N&D grain-free храну и организовати саветовалиште за негу и васпитање љубимаца.

Главни програм Мрњау Феста је лиценцирано дводневно такмичење мачака по World Cat Federation правилима. У првом делу програма мачке ће бити појединачно оцењене за столом. Затим ће се међусобно надметати у атрактивним такмичењима у рингу. На крају програма најбоље мачке ће се такмичити за Best in Show титуле и вредне награде.

У надметању за титуле најлепших очекује се присуство преко 100 изузетних мачака из Србије и многих европских земаља. Биће заступљене све популарне расе: британке, мејн кунови, персијанке, сибирке али и расе које се ређе виђају: бенгалке, бирманке, небелунг, норвешке шумске, корниш рекс, сфинкс и друге.

Улазница је 300 динара. За децу предшколског узраста улаз је слободан.

Инфо
Место
Дом омладине
Од
12.01.2019
До
13.01.2019