Поделите ову страну

БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БЕОГРАДА
БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БЕОГРАДА
Опис

,,ЛЕТО НА КОСАНЧИЋУ“

БЕСПЛАТНИ ТУРИСТИЧКИ ОБИЛАСЦИ КОСАНЧИЋЕВОГ ВЕНЦА

Четвртак и субота, 25. и 27. јул / 19 часова

Због великог интересовања, Туристичка организација Београда организује бесплатне туристичке обиласке Косанчићевог венца у четвртак и суботу. Туре почињу у 19 часова, полазак је на углу улица Краља Петра и Косанчићев венац, а пријаве су обавезне на igrgic@tob.rs.

Посетиоци ће имати прилике да у пратњи професионалног туристичког водича обиђу бројне знаменитости, историјска места и споменике културе на Косанчићевом венцу међу којима су Конак кнегиње Љубице, Саборна црква, Патријаршија, најстарија кафана у Београду, кућа Мике Аласа, кућа Оље Ивањицки, место некадашње библиотеке и многе друге.

Уследиће концерт Центра за хитне поправке расположења од 20 часова. У четвртак наступају Сања Узелац и Зоран Бранковић са програмом „Све ноте Србије“, а субота ће бити вече класичне музике са Рељом Трудић и Душаном Димитријевићем.

„КОНЦЕРТ НА ЦВЕТНОМ ТРГУ“

Петак, 26. јул / 19 часова

У петак, 26. јула, одржаће се још један у низу мини концерата на Цветном тргу. Програм под називом „Београд и Србија у етно нотама“ изводе Биљана Петковић, Весна Димић, Реља Трудић и Зоран Бранковић.

„ЛЕТО У СКАДАРЛИЈИ“

Петак, 26. јул / 19 - 20 часова

Летњи програм у Скадарлији ће и овог петка на аутентичан и хумористички начин, кроз песму, игру, анегдоте, приче и скечеве, вратити у време боемске Скадарлије. Програм почиње у 19 часова, на Платоу испред Скадарлијске чесме, и одвијаће се дуж читаве Скадарске улице.

Учествују Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића, Милан Тубић у улози Ђуре Јакшића, Душица Новаковић у улози Жанке Стокић и Љиљана Јакшић у улози Скадарлијске даме. Глумац Бојан Хлишч ће у улози скадарлијског добошара читати Кодекс о понашању у Скадарлији, док ће оркестар извести популарне музичке нумере.

„ЛЕТО НА ГАРДОШУ“

Четвртак, 25. јул / 21 час – Представа „Просидба

Петак, 26. јул / 21 час – Кабаре „Да, то су били дани

Субота, 27. јул / 21 час – Представа „Воли ме до краја

Недеља, 28. јул / 21 час – Дечија представа „Шашави блуз

Понедељк, 29. јул / 21 час – Дечија представа „Чаробна мушмула“

 

Инфо
Место
Цветни трг, Скадарска улица и Косанчићев венац
Од
25.07.2019
До
27.07.2019