Поделите ову страну

Kонцерт Београдске филхармоније на отвореном
Kонцерт Београдске филхармоније на отвореном
Опис

Београдска филхармонија припрема музички пикник под звездама заједно са шефом-диригентом Габријелом Фелцом, у недељу 24. јуна, у новобеоградском блоку 13, у 20.30 часова. На другом концерту на отвореном, публици из целе земље и региона Филхармонија поклања аудио-визуелни спектакл под називом ХД Одисеја: оркестар ће свирати ремек дела класичне музике уз спектакуларне снимке Земље и Космоса америчке свемирске агенције НАСА.

На истој локацији као и прошле године, Филхармонија поново свира за неколико десетина хиљада људи испод огромног екрана на којем се приказују величанствени призори незамисливо далеких галаксија. Најпре ће уз снимке Земље оркестар извести Штраусову епску музику Тако је говорио Заратустра (из филма 2001: Одисеја у свемиру), као и узбудљиву композицију Џона Адамса, Кратка вожња у брзој машини. Потом, Филхармонија публику води у Космос, снимљен најновијим оптичким инструментима НАСЕ, уз Дворжакову популарну Симфонију Из Новог Света.

„Земља“ и „Космос“ су део иновативног филмског серијала ХД Одисеја који је премијерно извео Хјустонски  симфонијски оркестар и представља апсолутни хит у свету као догађај који се не пропушта. Српска публика ће бити прва у Европи која ће видети „Космос“, а Београдска филхармонија је један од првих оркестара на свету који овај аудио-визуелни спектакл изводи на отвореном.

Прошле године, Филхармонија је приредила највећи догађај овог типа у историји Србије. На пикнику за 30 000 људи слушали су се хитови класичне музике, заједно са Габријелом Фелцом и Зубином Мехтом који је био специјални гост концерта. Концерт на отвореном је и ове године бесплатан као поклон публици из целе земље и региона.

Инфо
Место
Новобеоградси блок 13
Датум и време
24.06.2018 20:30
Од
24.06.2018
До
24.06.2018