Поделите ову страну

Манифестација "БИСЕРНА ГРИВА ДОЊЕГ СРЕМА"
Манифестација
Опис

VII по реду, традиционална манифестација "БИСЕРНА ГРИВА ДОЊЕГ СРЕМА", биће организована у недељу, 14. октобра од 12 часова у Наутичком селу "Бисер" у Бољевцима.

Организатор манифестације је Културни центар Сурчин, у сарадњи са Ергелом "Булић" из Сурчина, Коњичким клубом "Сремац" из Јакова, господином Вјекославом Пападопулом, председником Удружења одгајивача липицанске расе коња Србије и нашим бројним пријатељима, а под покровитељством Градске општине Сурчин.

Циљ манифестације је промоција коњичког спорта и неговање љубави према овим животињама. У такмичарском делу програма стручни жири ће изабрати најбоље коње у неколико категорија и најуспешнијима доделити пехаре.

Ове године, поред манифестације "Бисерна грива Доњег Срема", истог дана ће се одржати манифестација "Средњи век у Сурчину", у сарадњи са Удружењем за очување старих заната и вештина „Бели орлови“. На програму су радионице радионице стреличарства, бацања копља и стреле, борбе витезова, изложба средњовековног оружја, затим такмичење у припреми рибље чорбе као и продајно-ревијална изложба традиционалних колача, сувенира и украса- етно базар.

Инфо
Место
Наутичком селу "Бисер" у Бољевцима
Датум и време
14.10.2018 12:00
Од
14.10.2018
До
14.10.2018