Поделите ову страну

Моцартова опера "Дон Ђовани"
Моцартова опера
Опис

Након 230 година од свог настанка, Моцартова опера "Дон Ђовани" биће изведена 28. и 29. јула у Комбанк дворани са почетком у 21ч.

Легенда о заводнику који је био фаталан за даме свог времена, али и за самог себе, био је инспирација Молијеру, Бајрону, Камију.

Овог пута, Дон Ђовани је инспирација америчкој музичкој асоцијацији ГИПАЦ и  уметничким партнерима из Комбанк дворане, да овог лета ту легенду поставе на сцену реновиране биоскопске, концертне, позоришне, али и оперске сале настале на темељима чувеног београдског Дома синдиката.

Окупљени око Да Понтовог заплета  о страсти освети, пркосу и казни, части и понижењу, чланове Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, предводиће маестро Грегори Букалтер, диригент из Метрополитен опере из Њујорка. 

На сцени ће заблистати првакиња опере Народног позоришта примадона Јасмина Трумбеташ Петровић, Александар Стаматовић, Стеван Каранац, Мирослав Марковски, Марко Пантелић, али и светски познати уметници Џонгтао Ли, Ванже Жанг, Жанг Жанг, Јуксјуан Чи, Мињон Хао.

Режија је поверена младом редитељу Александру Николићу, који ће предводити креативни тим и који ће Моцартову оперу испричати по трећи пут.

Инфо
Место
Комбанк дворана
Датум и време
28.07.2018 21:00
Од
28.07.2018
До
29.07.2018