Поделите ову страну

ПРОЛЕЋНИ УКУС ФЕСТ
ПРОЛЕЋНИ УКУС ФЕСТ
Опис

„Пролећни укус Фест“, дводневни фестивал домаће хране и пића, одржава се 23. и 24. марта од 10 до 19 часова у Комбанк дворани (некадашњи Дом Синдиката). „Осети укус пролећа“, мото је овогодишњег фестивала чији укуси и мириси буде сва чула и позитивну енергију!

После годину дана од првог „Пролећног укус Фест-а“ посетиоце чекају и нове „укусне“ премијере! Први пут ће посетиоци моћи да пробају мед са златом! Прави хит фестивала су намази са печуркама, тврди сиреви са до сада невиђеном комбинацијом природних зачина, као и чувени козји сиреви из Босне, припремљени по чувеној народној рецептури! Специјално из Истре, долази непревазиђено маслиново уље, као и специјалне салате, а све то уз нове укусе фантастичних љутих „шмек“ зачина. На фестивалу ће бити представљено више од 2000 производа из Србије и региона. Земља гост „Пролећног укус Феста“ је Република Египат, која ће се представити традиционалним специјалитетима чија се аутентична арома препознаје на свим меридијанима.

Организатори су спремили богат програм који укључује радионице и занимљива предавања оба дана Фестивала. Тако ће заинтересовани моћи да сазнају више о томе колико је алтернативни сир са орашастим плодовима добар за наш организам, добију савете о здравијем режиму исхране за пролећни период, али и да сазнају најбољи рецепт за пролећну детоx чорбу која ће се на лицу места припремати и бесплатно послуживати посетиоцима.

Улаз на „Пролећни укус Фест“ је бесплатан оба дана, а поред дегустације посетиоци ће моћи и да купе оригиналне производе врхунског квалитета који се не могу наћи у слободној продаји. Свечано отварање ће бити организовано у централном холу Комбанк дворане у суботу 23. марта у 11 часова, уз присуство представника Министарства пољопривреде, Секретаријата за привреду Скупштине Београда, Амбасаде Египта и бројних угледних гостију. „Пролећни укус Фест“ подржали су Министарство пољопривреде, Секретаријат за привреду и туризам Града Београда и Туристичка организација Београда.

Другог дана фестивала, у недељу 24. марта у 17 часова, на свечаној церемонији, специјални међународни жири прогласиће и најбоље произвођаче хране и пића у 9 различитих категорија. Најпрестижнију награду “Пролећног укус Фест-а“, специјални Grand Prix фестивалске публике, освојиће производ који добије највише гласова посетилаца.

Инфо
Место
Комбанк дворана - некадашња дворана Дома синдиката
Од
23.03.2019
До
24.03.2019