Поделите ову страну

„СКАДАРЛИЈСКА ПРОМЕНАДА“
„СКАДАРЛИЈСКА ПРОМЕНАДА“
Опис

Скадарлијска променада“ је манифестација коју Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије организују у Скадарлији поводом Светског дана туризма, у петак, 27. септембра.

Програм почиње у 18h наступом групе My people, на бини изнад горње Скадарлијске чесме.

У 19 часова, на сцени испред Куће Ђуре Јакшића, почиње програм који носи назив „Кроз авлије Скадарлије“. Госте ће поздравити Миодраг Поповић, директор ТОБ, представници Скупштине града Београда и Удружења љубитеља Скадарлије, а наступиће скадарлијска дама Љиљана Јакшић, Уметнички центар Талија који ће извести градске плесове, као и бројни песници - Иван  Лаловић, Милош Јанковић и Мирјана Булатовић, глумице Нада Блам и Вјера Мујовић, Мерима Његомир и друге знамените личности. 

У оквиру овог дела  програма биће и ревија шешира и дефиле учесника Скадарском улицом. Бираће се најлепши дамски шешир, најлепши пар шешира, најлепши етно шешир, најлепши дечији шешир. Позивамо да дођу љубитењи Скадарлије и шешира! 

Пријаве за учешће у ревији шешира су у петак, од 16 часова, у Кући Ђуре Јакшића. Чланови жирија су Мерима Његомир и Вјера Мујовић из Удружења љубитеља Скадарлије, Јадранка Ђорђевић ТОБ, Др Драгана Бојовић Јовић, Исидора Ерцеговац из Атељеа Ерцеговац...

 У 20 часова жири ће прогласити победнике „Скадарлијске променаде“ и уручити лепе награде! 

После доделе награда на другој бини, изнад горње Скадарлијске чесме, одржаће се концерт групе Belgrade Grooovzz коју чини девет чланова професионалних музичара. Они ће извести репертоар инспирисан Београдом, у јединственом аранжману. У организацији Ред бара, посетиоце очекује дегустација пића Јунипер, ликера од клеке, „српског аперол шприца“.

Инфо
Место
Скадарска улица
Од
27.09.2019
До
27.09.2019