Поделите ову страну

"ЗЛАТНЕ ЗВЕЗДИЦЕ БОЈЧИНА"
Опис

"ЗЛАТНЕ ЗВЕЗДИЦЕ БОЈЧИНА" је ПРВИ ФЕСТИВАЛ ПОПУЛАРНЕ ЗАБАВНЕ МУЗИКЕ у оквиру БОЈЧИНСКОГ КУЛТУРНОГ ЛЕТА-2018 који ће се одржати 17. јуна, од 20 часова, на отвореној летњој сцени у Бојчинској шуми у Прогару. Организатор је Културни центар Сурчина, под покровитељством Градске општине Сурчин и Секретаријата за културу града Београда.

На фестивалу ће наступити 16 солиста, ученика основних школа са територије ГО Сурчин. Извешће неке од најпопуларнијих мелодија 70-их, 80-их, и 90-их година, као и хитове које су Србију представљали на Евровизији.  На репертоару су композиције: Неде Украден, група Амбасадори, Мише Ковача, Парног Ваљка, Нових фосила, Индекса,Тајчи, Јелене Томашевић, Зане, Бајаге, Марије Шерифовић, Маје Оџаклијевски и Електричнног Оргазма.
Све солисте у рефренима подржава Хор удруженим снагама основних  школа из Бечмена и Јакова. За балетске нумере задужене су балерине АРТ ЦЕНТРА-БАЛЕТСКОГ СТРУДИЈА СУРЧИН.
Сви солисти ће певати на професионалне матрице, а пратиће их ДО РЕ МИ бенд. Поред правог музичког спектакла, спрема се и сценски спектакл, који још није виђен на Бојчинској сцени. Директор, продуцент и реализатор фестивала је проф. Младен Челебић.

Овогодишње „Бојчинско културно лето“ реализоваће се током јуна, јула и августа месеца, са 16 разноврсних програма, сваког викенда, који задовољавају најразличитије укусe публике. Манифестација већ има дугу традицију, од 2009. године. Приређује се у Прогару, у прелепом амбијенту Бојчинскe шумe, која је заштићено природно добро на чијем улазу је смештена отворена летња, наткривена сцена са 500 седећих места. Манифестација је традиционално отвореног типа за све посетиоце, без улазница. До Бојчинске шуме је могуће доћи линијом ГСП-а 605, која полази од окретнице у Блоку 45 на Новом Београду.

Фестивал америчког роштиља (у оквиру кога ће љубитељи меса припремљеног на овакав начин уживати у новим укусима и новим начинима припреме) под називом:  Roštilj≠BBQ који ће се по први пут одржати у Србији 16. и 17. јуна 2018. године од 10 часова у Наутичком селу "Бисер" у Бољевцима, ГО Сурчин. Током фестивала посетиоци ће имати прилике да виде презентацију неких од највећих светски познатих брендова из области произвођача роштиља, као што су: Weber, Jamie Oliver, Primo, ProQ, Gorenc, Sebastijan... Госте Фестивала очекује богат музички програм у суботу, 16. јуна 2018. године, када ће наступити: Samostalni referenti, Texas Flood, Lagana Sreda, Bend Todin Hercenšlus, као и звезда вечери бенд TBF-The Beat Fleet. 

Инфо
Место
Отворена летња сцена у Бојчинској шуми у Прогару
Датум и време
17.06.2018 20:00
Од
17.06.2018
До
17.06.2018