Поделите ову страну

„Звонар Богородичине цркве у новогодишњој ноћи"
„Звонар Богородичине цркве у новогодишњој ноћи
Опис

Новогодишња представа „Звонар Богородичине цркве у новогодишњој ноћи" биће премијерно приказана 15. децембра у Комбанк Дворани у три термина 12, 14.30 и 17 часова. Представа је рађена по роману великог француског писца Виктора Игоа „Звонар Богородичине цркве", који је због свог квалитета и вредности које носи у себи, радо читана лектира у основној школи.

Режију за ову представу чувеног наслова потписује Игор Дамњановић, док су улоге поверене Ивану Зекићу, Данини Јефтић, Немањи Јаничићу, Дејану Цицмиловићу и Игору Дамјановићу. Музику потписује Новак Ашковић, сценографију Тања Жиропађа, костимограф је Љиљана Ружић, а кореограф представе Небојша Громилић.

"Звонар Богородичне цркве" је прича о пошовању различитости, о поштењу, о поштовању других, о заједништву, о поверењу, љубави!

Радња педставе се дешава пред новогодишњи карневал, на тргу, испред цркве, у граду којим управља архуђакон Клод Фроло. Фроло не верује у Деда Мраза, презире карневал и одлучује да забрани свако окупљање на тргу.

Есмералда, лепа девојка, која учествује на карневалу весело играјући и певајући се жустро супродстави Фролу, те овај наређује капетану Фебусу да је ухапси. Капетан Фебус не види ништа лоше у том карневалу, вешто избегава да ухапси Есмералду и заљубљује се у њу. Есмералду једном приликом од хапшења спаси Квазимодо, иначе звонар у цркви, и обећава да ће је чувати од Фрола.

Квазимодо је остављен пред врата цркве као беба јер је био рођен са деформитетом, и њега је у цркви одгојио Фроло. Фроло не дозвољава Квазимоду да напушта звоник, плашећи га тиме да је свет лош, да га неће прихватити и да ће га народ исмејати због његовог изгледа, те он само са звоника може да посматра свет, пазећи да га неко не примети. Квазомодо се заљубљује у Есмералду. А шта ће се ту даље згодити? Открите сами.

Инфо
Место
Комбанк дворана
Од
15.12.2018
До
15.12.2018