Поделите ову страну

“Крцко Орашчић – остварење сна”
“Крцко Орашчић – остварење сна”
Опис

Породични спектакл  “Крцко Орашчић – остварење сна”  доживеће своју премијеру 22. и 23. децембра у Комбанк дворани. Чувена бајка немачког писца Е.Т.А. Хофмана која више од два века осваја срца деце широм света, први пут ће се реализовати у модерној верзији.

Уиграни тим окупљен око светски признате примабалерине и балет мајстора Ашхен Атаљанц, уз сценарио и режију позоришног редитеља Марка Манојловића, раскошну сценографију и специјалне ефекте направиће до сада невиђену представу за децу у српској продукцији.  У улози Крцка наћи ће се млади глумац Стеван Пиале а девојчице Кларе балерина иглумица Анисја Гавриловић.  

Чувеног кореографа Маријуса Петипа, који ће се у представи  појавити кроз лик Клариног деде, играће наш велики глумац Зоран Цвијановић, док ће својим гласом представу обојити талентована Лена Стаменковић учесница Дечје песме Евровизије 2015. године. 

Класична прича о борби добра и зла која фасцинира најмлађе добиће ново савремено рухо, уз спој игре, музике, спорта и глуме. Више од 100 деце створиће праву чаролију на сцени.

Бајка прати 12-годишњу девојчицу која од свог деде добија на поклон дрвеног лутка - Крцка Орашчића.  Размажена Клара која се надала да ће јој деда поклонити најмодернији таблет, разочара се када угледа дрвеног војника и у хиру га баца. Деда тада одлучује да уведе Клару у тајанствене светове добра и зла у којима ће девојчица пролазити кроз многа искушења у њеном настојану да поправи поломљеног Крцка. У њима уз помоћ  свемоћног кристала Крцко оживљава, зли мишеви праве пометњу и  прете великим биткама, а да ли ће Клара кроз љубав открити праве вредности  сазнаћемо до краја ове неодољиве авантуре.

Учесници представе су поред главних глумаца и полазници Школе игре Ашхен Атаљанц, почев од најмлађих па до средњошколаца,  професионални балетски играчи,  млади каратисти из Карате клуба Дипломатик.

Представу  која ће се реализовати у копродукцији Комбанк дворане, Центра савременог стваралаштва – Мистриа и Школе игре Ашхен Атаљанц,  подржао је Секретаријат за културу града Београда као и Министарство за културу Републике Србије.  

Инфо
Место
Комбанк дворана
Од
22.12.2018
До
23.12.2018