Поделите ову страну

Мултимедијални програм - МОЈ ОТАЦ ВУК КАРАЏИЋ
Мултимедијални програм - МОЈ ОТАЦ ВУК КАРАЏИЋ
Опис туре

Занимљив мултимедијални програм одржава се у аутентичном амбијенту Музеја Вука и Доситеја. Зграда Музеја једно је време била седиште некадашње Велике школе, прве српске просветне установе намењене вишем образовању коју je основао Доситеј Обрадовић, a Вук Стефановић Караџић био ђак прве генерације. Kостимирана глумица Љиљана Јакшић у улози Мине Караџић, присутнима приповеда емотивну биографску причу о животу породице Вука Стефановића Караџића.

Ово је сентиментална животна исповест Вукове ћерке о занимљивостима из приватног живота, породичним тешкоћама и немаштини у којима је њен отац стварао и o најзначајнијим догађајима и личностима које су га окруживале. Програм, обогаћен приказивањем документарног материјала, породичних фотографија и тактовима староградских музичких нумера, дочарава време о коме Мина приповеда, а савремени аудио-визелни ефекти оживљавају простор старог здања. Глумица, на самом крају свог наступа присутнима за успомену дели промотивни материјал у облику лепезе. По завршеном програму посетиоци ће моћи да обиђу сталну музејску поставку и погледају Вукове и Минине личне предмете, породично стабло и фотографије породице Караџић.

Овај музејски мултимедијални програм у трајању од 40 минута изводи се на српском језику сваке друге недеље. Због ограниченог броја места (30 по термину), неопходно je доћи најмање 10 минута пре почетка.

 

 

 

 

Информације о турама
Језик
Српски
Трајање
недеља: 12:00 – 13:00 часова
Цена
400 рсд
Адреса
Музеј Вука и Доситеја
Контакт
+381 11 26 35 622, +381 11 26 25 161
Авалски торањ
Авалски торањ

Налази се 16 километара јужно од Београда. Са својих 511 метара, тек је за који метар избегла да је зовемо брдом. Минерал авалит добио је име по Авали на којој је пронађен. На заштићеном простору има око 600 биљних врста.На Авали се налази Споменик Незнаном јунаку. Земље учеснице Првог светског рата имају Споменике Незнаном војнику,...

Подземни Београд
Подземни Београд

Откријте тајне Београда на савршен начин. Подземни Београд садржи на стотине локалитета: пећина, лагума, зазиданих река, тунела, бункера и других грађевина које су уништавали и градили народи који су насељавали Београд. Спустите се међу старије слојеве Београда у посебним локалитетима. Посетићемо Римску дворану у којој...