Поделите ову страну

Обилазак Дома Народне скупштине и зграде Председништва
Обилазак Дома Народне скупштине и зграде Председништва
Опис туре

У Дому Народне скупштине обилазе се вестибил (улазни фоаје), централни хол, мала сала, велика сала, библиотека и салон принца Павла.

У згради председника Србије, "Новом двору", обилазе се свечани улаз, свечана сала, трпезарија и салони који се користе за потребе председника, поставка уметничких дела, као и поклони председника Републике добијених за време обављања дужности.

Обиласком Дома Народне скупштине и зграде Председништва, грађани имају могућност да виде и бројна уметничка дела познатих уметника међу којима су Сава Шумановић, Петар Лубарда и Надежда Петровић.

Тура траје два сата, по сат времена за обилазак обе институције. 

Максималан број посетилаца програма је 40.

Информације о турама
Поласци
Прва субота у месецу, полазак испред Дома народне скупштине/ бесплатна тура
Цена
Бесплатно
Адреса
Кнез Михаилова 56
Контакт
+381 11 26 35 622
Авалски торањ
Авалски торањ

Налази се 16 километара јужно од Београда. Са својих 511 метара, тек је за који метар избегла да је зовемо брдом. Минерал авалит добио је име по Авали на којој је пронађен. На заштићеном простору има око 600 биљних врста.На Авали се налази Споменик Незнаном јунаку. Земље учеснице Првог светског рата имају Споменике Незнаном војнику,...

Подземни Београд
Подземни Београд

Откријте тајне Београда на савршен начин. Подземни Београд садржи на стотине локалитета: пећина, лагума, зазиданих река, тунела, бункера и других грађевина које су уништавали и градили народи који су насељавали Београд. Спустите се међу старије слојеве Београда у посебним локалитетима. Посетићемо Римску дворану у којој...