Поделите ову страну

Подземни Београд
Подземни Београд
Опис туре

Откријте тајне Београда на савршен начин. Подземни Београд садржи на стотине локалитета: пећина, лагума, зазиданих река, тунела, бункера и других грађевина које су уништавали и градили народи који су насељавали Београд. Спустите се међу старије слојеве Београда у посебним локалитетима.

Посетићемо Римску дворану у којој су темељи куле главне капије римске тврђаве и цеви римског водовода који је водио чак од Малог мокрог луга. У бункеру грађеном у прој половини 20. века на Београдској тврђави, ћемо се упознати са неким шпијунским тајнама Југославије и Титовој политичкој игри између великих сила. 

У великом барутном магацину ћемо имати прилику да додирнемо зидове комплекса који су као последњу одбрану од Турака саградили Аустријанци за чување најбитније робе – барута у посебно сувим условима, а у близини реке.

Проћи ћемо кроз тунел, који води од Косанчићевог венца до лагума у Карађорђевој улици, из којег се може видети још један лагум. На крају у винском лагуму ћемо ући кроз време у период ослобођења Србије од Турака и развоја српске Сава мале, уз обавезно вино. Посету локалитетима ће осликати приче о необичној историји Београда, чудним судбинама и легендама, као и одговори на неке енигме које вековима подстичу знатижељу познавалаца историје и културе.

Туре на српском језику воде писци књиге Београд испод Београда, професор Видоје Голубовић и Зоран Николић заједно са нашим стручним водичима.

Информације о турама
Поласци
Среда 17ч, субота 14:30ч и недеља 11:30ч/ Испред агенције Euro Jet
Језик
српски и енглески
Трајање
3 сата
Цена
900 дин. на српском језику, 1900 дин. на енглеском језику
Организација
Euro Jet
Адреса
Грачаничка 11
Контакт
+381 11 26 35 622,+381 11/ 2635343
Карте и информације

ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР
Кнез Михаилова 56  (Центар града)
понедељак - недеља 09-19ч
тел. 011 2635-622 и 2635-343
bginfo.knezmihailova@tob.co.rs

Инфо

Среда 17:00ч; Субота  14:30; Недеља 11:30ч.

Резервације су обавезне, због ограниченог броја гостију. 

Авалски торањ
Авалски торањ

Налази се 16 километара јужно од Београда. Са својих 511 метара, тек је за који метар избегла да је зовемо брдом. Минерал авалит добио је име по Авали на којој је пронађен. На заштићеном простору има око 600 биљних врста.На Авали се налази Споменик Незнаном јунаку. Земље учеснице Првог светског рата имају Споменике Незнаном војнику,...