ЛУКА ШУЛИЋ

06. феб 2020.

Лука Шулић је један од највољенијих и најпоштованијих музичара на међународној сцени, због своје виртуозности и страсти које преноси на сваком наступу. Након седам година турнеја широм света као део признатог дуа 2CELLOS, Лука Шулић се враћа својим класичним коренима са првим албумом за Sony Classical и са новим пројектом који ће изводити широм света. Тиме ће Лука Шулић постати први музичар у историји који ће извести целокупна Вивалдијева “Четири годишња доба” у аранжману за соло виолончело.

Изврсни виолончелиста Лука Шулић за свој први самостални пројект узео је једно од најатрактивнијих дела у класичној музици. Доступна широм света у петак, 25. октобра, његова драматична интерпретација Вивалдијева “Четири годишња доба” први је целовит снимак из популарног циклуса барокних концерата уређених за чело солисту.

Након што је последњих година наступао у великим светским аренама (од Royal Albert Hall у Лондону до Арене у Верони, од опере Sydney до Music City Hall у Њујорку и многих других), Лука је одлучио започети, осим пројекта 2Cellos, нови соло пројект посвећен једној од сугестивнијих страница у историји класичне глазбе, "Четири годишња доба" Антонија Вивалдија, ремек-дело које је одувек волео још и пажљиво га припремао више од две године у изворној интегралној верзији за соло виолончело и оркестар.

Улазнице ће бити у продаји почев од 24. септембра у 12.00 onlajn и на продајним местима Tickets.rs, као и на благајни Сава Центра.