TERENCE BLANCHARD

23. апр 2020.

Шестоструки добитник Греми награде, трубач и композитор, Terence Blanchard, одржаће са својим квинтетом, E-Collective, концерт у београдском клубу Битефарткафе 23. aприла.

Познат као константна сила у музичкој индустрији и као борац који својом музиком јасно указује на америчке трагедије у прошлости и садашњости, са својим квинтетом бави се питањем цикличне епидемије оружаног насиља које је представио кроз свој нови албум „Live“. На албуму се нашло 7 моћних песама снимљених уживо на концерту како би одразио фрустрацију гомиле која је свесна проблема и бори се. Са насловом који носи двосмислено значење, албум заправо представља наставак албума „ Breathless“ који је 2015. године био одликован Греми наградом.

Музика која се нашла на албуму „Live“ симболично је сакупљена са концерата изведених уживо на локацијама где је становништво искусило растуће конфликте између власти и афро-америчких грађана. Овај пројекат осуђује оружано насиље било да је усмерено на профилисане грађане или на представнике реда и закона.