ВИДИ СВEДЕШАВАЊА

28

Nov

20.00 ч Академија 28

Викенд одличних комедија

29

Nov

од 10 до 16 ч Београд хотел “СЛАВИЈА“

Сајам колекционарства у Београду

02

Dec

Сава центар

Сајам за треће доба

04

Dec

Продајна галерија Београд

Изложба Драгане Жаревац

ВИДИ ОСТАЛЕ ВЕСТИНАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ
27.11.2014 | Београд
Београд, 27. новембар – На јучерашњем Првом регионалном форуму Go2Balkans одржаном у Софији,...TripAdvisor
Check out what other travellers say about Belgrade on TripAdvisor.

11.05.2012 - 21.05.2012. | Концерти | Beograd | www.ringring.rs

17. Међународни фестивал „Ring Ring"

Tourist Organization of Belgrade

У Београду почиње 17. по реду Међународни фестивал „Ring Ring". Још од 1996. године овај фестивал сваког маја представља најзанимљивије групе и ауторе креативне музике из целог света, уз велику подршку коју даје домаћим музичарима. До сада је у оквиру фестивала публика имала прилику да чује више од 200 концерата и музичаре из чак 43 земље.

Након прошлогодишњег померања у месец април, ове године фестивал се враћа у редовни термин средином маја. На 6 локација у граду ће од 11. до 21. маја бити одржано 14 концерата и 3 радионице за младе уметнике, уз ућесче музичара из 15 земаља.

Како је то већ уобичајено, фестивал ће бити отворен бесплатним концертом на којем ће наступити италијанско-јапански дует Паоло Ангели и Такуми Фукусхима, 11. маја у Културном центру Рекс.

Главни део програма се наставља 17. маја, а посластице овогодишњег фестивала су наступи џез легенди попут Петер Бротзмана, Паул Ловенса, Паул Лyтона и Фред Ван Ховеа, затим средње генерације коју предводе Матс Густафсон и Кен Вандермарк, као и група Атомик. Чак две светске премијере ове године биће део фестивала: специјални пројекат у оквиру Елyсе програма - по први пут заједно на сцени биће Французи Мицхел Донеда и Јероме Ноетингер са немачким електроничарем Тхомас Лехном и новосадским трубачем Ненадом Марковићем.
Друга премијера је на самом отварању главног програма 17. маја - наступ квартета Ултима Армониа, у којем, први пут после 25 година, сарађују Борис Ковач и Стеван Ковач Тицкмаyер, чија се музика може окарактерисати као џез на ЕЦМ трагу.

Од домаћих снага на фестивалу ће наступити Светлана Мараш, која ће заједно са Матс Густафсоном и Кен Вандермарком покренути публику у оквиру специјалног дешавања у Музеју Савремене уметности, као и београдски џез састав Фиш ин Оил, који ће овим наступом уједно промовисати свој деби албум. Они ће последње вечери фестивала наступити као предгрупа саставу Атомиц на Коларцу.

Улазнице по цени од 350 динара за једно вече или 1250 динара за фестивалски комплет се могу купити на благајнама Културног центра Рекс и Коларчеве Задужбине

    ГРАДОВИ ПРИЈАТЕЉИ