VIDI SVEDEŠAVANjA

27

Nov

Beogradski sajam

EXPO ZIM

27

Nov

Izložbeni prostor na prvom spratu Narodnog muzeja

Pit Mondrijan. Slučaj Kompozicije II

29

Nov

od 10 do 16 č Beograd hotel “SLAVIJA“

Sajam kolekcionarstva u Beogradu

VIDI OSTALE VESTINAJNOVIJE VESTI
25.11.2014 | Beograd
Tourist Organization of Belgrade
U poznatom francuskom magazinu Challenges objavljen je putopisni članak o Beogradu, pod...TripAdvisor
Check out what other travellers say about Belgrade on TripAdvisor.

04.08.2013 | traje do: 04.08.2013 | Ostalo | Zemun |

Zemunska bućka 2013

Evropski centar "Dunav"

Tourist Organization of Belgrade

"Zemunska bućka 2013." je takmičarska manifestacija lova soma na bućku koju organizuje nevladina organizacija Evropski centar "Dunav" u saradnji sa Gradskom opštinom Zemun. Pored takmičarskog karaktera, ova manifestacija nosi značajnu ekološku poruku i predstavlja javni apel za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda i rečnog ekosistema.

Datum održavanja „Zemunska bućke 2013.“ je 04.08.2013. Lokacija je Zemunski kej, letnja pozornica pored restorana "Venecija". Na sam dan takmičenja takmičari će izaći na vodu u 6 časova i vratiti se na polazno mesto u 13 časova, gde će se odmah meriti ulov i voditi adekvatna statistika od strane organizatora. U 14 časova uslediće proglašenje pobednika i dodela nagrada na letnjoj pozornici. Time je zvaničan deo ove takmičarske manifestacije završen.

Dan pred takmičenje u planu je akcija čišćenja obale, odnošenja smeća i uređenja zemunskog keja u kojoj će, uz saradnju lokalne samouprave  i podršku medija, učestvovati lokalno stanovništvo. U toku tog popodneva sledi prijem takmičara u nekom od objekata na obali gde će se u 20 časova održati organizacioni sastanak. Na nekoj od zemunskih marina će takmičari ostaviti čamce koji će biti čuvani tokom noći, za one koji dođu bez čamaca obezbeđeni  su čamci od lokalnog stanovništva.

Na dan takmičenja takmičari će izaći na vodu u 6 časova i vratiti se na polazno mesto u 13 časova, gde će se odmah meriti ulov i voditi adekvatna statistika. Lovno područje obuhvata teren na Dunavu od 1180km do 1170 km toka Dunava a takmičenje će nadgledati organizatori i lokalna ribočuvarska služba (JP "Srbijašume"). Cva ulovljena riba će se odmah nakon merenja (u 13 časova) vratiti u Dunav, a bodovaće se samo ulov koji je u meri. U 14 časova uslediće proglašenje pobednika, dodela nagrada i svečani ručak u nekom od ugostiteljskih objekata na obali.

Tokom celog dana, sve do 22 časa, održavaće se zabavno-edukativan program na letnjoj pozornici na keju.

Evropski centar „Dunav“ upućuje poziv takmičarima i vodi evidenciju o prijavama, obezbeđuje čamce za takmičare koji dolaze bez čamca, organizuje čuvanje takmičarskih čamaca tokom noći, sprovodi rezervaciju smeštaja za takmičare, vodi organizaciono-tehničku saradnju sa sponzorima i prijateljima manifestacije, aktivno učestvuje uz podršku opštinskih organa u obezbeđivanju medijskog publiciteta, posebno vodeći računa o značaju poruke koju manifestacija sa sobom nosi. Gradska opština Zemun, kao pokrovitelj manifestacije, pružiće podršku u vidu saradnje definisane protokolom o saradnji na ovom projektu.

Za učestvovanje na Zemunskoj bućki, kao i na ostalim takmičarskim manifestacijama ovog tipa, potrebno je da takmičari imaju važeću dozvolu za sportski (rekreativni) ribolov. U toku održavanja takmičenja, takmičari i organizatori će se strogo pridržavati odredbi Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda (Sl. Glasnik RS br. 36/09) član 44 koji eksplicitno navodi uslove izvođenja ovakvih aktivnosti i pravilnika o načinu, alatima, opremi i sredstvima kojima se obavlja rekreativni ribolov.

www.ecdunav.com/home/zemunska_bucka.html

tel. 069/115-3969

    GRADOVI PRIJATELJI