VIDI SVEDEŠAVANjA

27

Nov

Beogradski sajam

EXPO ZIM

27

Nov

Izložbeni prostor na prvom spratu Narodnog muzeja

Pit Mondrijan. Slučaj Kompozicije II

29

Nov

od 10 do 16 č Beograd hotel “SLAVIJA“

Sajam kolekcionarstva u Beogradu

VIDI OSTALE VESTINAJNOVIJE VESTI
25.11.2014 | Beograd
Tourist Organization of Belgrade
U poznatom francuskom magazinu Challenges objavljen je putopisni članak o Beogradu, pod...TripAdvisor
Check out what other travellers say about Belgrade on TripAdvisor.

01.01.2012 1. januar 2012. 12č | Ostalo | Beograd Makedonska i Svetogorska ulica |

"Ulica otvorenog srca", 1. januar 2012. godine, tačno u podne!

MARŠ ZA BEBE!

Odbrojavanje je počelo...

 

Približava nam se Nova godina, vreme sreće u kome svoju ljubav delimo sa našim najbližima, kada ispunjavamo neostvarene želje i mislimo na bolju budućnost. Nova godina je naš novi početak, nekog lepšeg, srećnijeg i boljeg života, vreme nadanja, a pre svega vreme solidarnosti.

Tradicionalno, kao i svake godine Beograđani će i predstojećeg 1. januara proslaviti Novu godinu sa svojim dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima na „Ulici otvorenog srca“! Praznični dan otvorenog srca razlikuje se od svih drugih, jer se nalazi u ulici pozorišta, pa zato ovog dana umetnici izlaze na ulicu prikazujući svoje veštine, akrobacije, izlažući svoja dela (ručne radove, rukotvorine), animirajući prolaznike da zajedno sa njima učestvuju u igri, postanu deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti. Od Takovske, pa sve do Makedonske, raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaće i uveseljavati sve one koji će radost prvog jutra u Novoj godini podeliti sa drugima.

"Ulica otvorenog srca" je svakako sjajna prilika da se sve to ostvari. Tradicionalno okupljanje Beograđana i svih gostiju u Svetogorskoj ulici ispred Pozorišta Atelje 212, učiniće da Nova godina bude u duhu pravog i autentičnog prazničnog raspoloženja. Posle ludo provedene noći u društvu porodice i najmilijih, prvi dan Nove godine Beograđani će podeliti sa svojim prijateljima u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novoj godini pomognu od srca onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kao i svake Nove godine u okviru „Ulice otvorenog srca“ organizuje se humanitarna akcija koja će svojim darovima od srca pomoći onim najugroženijima – bebama herojima – projektu „Bitka za bebe“.

„Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada. Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara budu u Svetogorskoj ulici, da učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima „Ulice otvorenog srca“, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Osnovno obeležje ovogodišnje „Ulice otvorenog srca“ koja je posvećena projektu fonda b92 „Bitka za bebe“, biće crvene portikle, čijom će se kupovinom sakupljati sredstva za ovu humanitarnu akciju. „Ulica otvorenog srca“ simbolično će biti otvorena povorkom solidarnosti sa bebama, u kojoj će svi učesnici i organizatori manifestacije, zajedno sa svim gostima i pokroviteljima, predvođeni roditeljima sa bebama u kolicima, u MARŠU ZA BEBE, zakoračiti u Novu 2012. godinu, godinu beba.

Dugogodišnji medijski prijatelj „Ulice otvorenog srca“ je televizija B92, koja direktno prenosi sva dešavanja sa „Ulice“, iz Ateljea 212 i iz „Srpske kafane“, tim najprepoznatljivijim punktovima ove manifestacije. Domaćin tradicionalnog novogodišnjeg ručka u „Srpskoj kafani“ u kojoj svakog 1. januara goste služe glumci Ateljea 212 je Privredna komora Beograda. Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212, koja će, kao i čitava „Ulica otvorenog srca“ ove godine biti u znaku „Bitke za bebe“.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana. Svi oni koji su u okviru svojih mogućnosti doprineli da ova humanitarna akcija uspe, nosiće crvene portikle kao znak da su od srca pomogli projektu „Bitka za bebe“.

Zato se „Ulica otvorenog srca“ ove godine održava pod sloganom: MARŠ ZA BEBE!

Organizatori: Turistička organizacija Beograda i Atelje 212

 

PROGRAM 2012.


Tačno u podne na Pjaceti Ateljea 212
Novogodišnja čestitka:
Formira se kolona svih učesnika i roditelja sa bebama
MARŠ ZA BEBE do Zgrade Politike – čime se simbolično "otvaraju" svi punktovi na Ulici otvorenog srca

BINE:
Atelje 212
Radio Beograd
Opština Stari grad

Program na Pjaceti Ateljea 212:

Voditelj glavnog programa na Pjaceti – Igor Brakus & Smiljan Banjac
Dečiji hor "Čarolija"
Stankovic percussion ensemble
Eutherpa– band

Pevači i glumci:
Dejan Cukić
Gorica Popović
Ivan Jevtović
Dušica Novaković

Muzika:
Duvački orkestar
Orkestar Kubanci
Gudački kvartet
Ulični svirači Beograda

Ulično pozorište – animacija:
MIMART
DADOV
Mala lutkarska predstava (nezavisni lutkari sa ginjolima i „Zumba“)

Ulični cirkus:
Doktori klovnovi
Dragan Bubanović (komična magija, klovn)
Mihajlo Janković Street Magic – close up
Rade Grifoni (opšta magija, karte)
Vlada Velimirov (artista-žongler)

Ulične atrakcije:
SVIBOR

Scena ispred zgrade Radio Beograda:
Neša Galija
Frajle
Đura i mornari
Ljuba Ninković i zlatopis
Marija Mihajlović
Leontina i Čarolija
Ivana Negativ
Minja Subota
Jelena Mihailović
Vladimir Marković Luni
Duet Save As
Zlatko Ribarić

 

    GRADOVI PRIJATELJI