VIDI SVEDEŠAVANjA

27

Nov

Izložbeni prostor na prvom spratu Narodnog muzeja

Pit Mondrijan. Slučaj Kompozicije II

02

Dec

Sava centar

Sajam za treće doba

VIDI OSTALE VESTINAJNOVIJE VESTI
21.11.2014 | Beograd
Tourist Organization of Belgrade
  Pit Mondrijan. Slučaj „Kompozicije II“ Narodni muzej u Beogradu pod pokroviteljstvom...TripAdvisor
Check out what other travellers say about Belgrade on TripAdvisor.

06.06.2012 16. juli | Izložbe | Beograd Kosančićev venac 20, Beograd |

Izložba - Nebojša Rakonjac

Dečak i sunce

Tourist Organization of Belgrade

U sredu 06. juna sa početkom u 20. časova, otvara se samostalna izložba slika Nebojše Rakonjca pod nazivom  „Dečak i sunce”. Ovom izložbom, galerija „U Podrumu“, započinje saradnju sa ustanovom kulture - „Prodajnom galerijom Beograd“ koja već 5 decenija okuplja, promoviše, afirmiše i aktivno učestvuje u izgradnji likovne scene i tržišta umetnosti Srbije. Renome  „Prodajne galerije Beograd“ i izgrađen kulturni sadržaj galerije  „U Podrumu“ garantuju kvalitet izbranih radova i umetnika koji će biti predstavljeni.

Na Kosančićevom vencu, koji duže od jednog veka okuplja likovne stvaraoce, ljubitelje i poštovaoce umetnosti, povodom započete saradnje dve galerije i otvaranja izložbe, biće organizovan koktel na kom će se služiti vina Podruma Radenković uz zvuke Bossa Nova Jazz-a.

O umetniku

Nebojša Rakonjac (1970) diplomirao je i magistrirao na odseku za slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2002. godine. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

O izložbi

Osnovna tema ciklusa slika  „Dečak i sunce” koji će biti predstavljeni u galeriji „U Podrumu” su emotivni i vizuelni doživljaji umetnika izvedeni u tehnici ulje na platnu. Slike intenzivnog kolorita, pune svetlosti i suptilne emotivnosti dočaravaju divne porodične trenutke. Motivi slika nalaze polazište u oslikavanju ljudi, dece i hvatanju trenutka u pokretu. Slike su ujedno i metafora karaktera i ljudskih odnosa smeštenih u ambijent jednog sasvim običnog letnjeg dana. Sve ovo je dobro poznato svakome od nas, budi topla ljudska osećanja i lepe uspomene.

„Ciklus slika  „Dečak i Sunce” svojevrsni je svetlosni dnevnik, beležnica istraživanja i otkrivanja tanane tajne svakodnevnih prizora. Na drugi pogled otkriveni svet donosi beskonačnu igru boja u svojim najčistijim vibracijama sunčevog spektra. Svetlo i senka osnovni su motivi Nebojšinih slika. Pomno prateći njihov ples, predočava nam on svu neobičnost i čaroliju običnog letnjeg života.“

(Iz teksta kataloga: Milica Rakonjac)

Galerija
TOB TOB TOB
TOB TOB

* click to zoom
use < and > to browse

    GRADOVI PRIJATELJI