VIDI OSTALE VESTINAJNOVIJE VESTI
06.11.2014 | Porsche Beograd Ada
Tourist Organization of Belgrade
Centar brazilske kulture iz Beograda dugi niz godina uspešno približava kulturne...TripAdvisor
Check out what other travellers say about Belgrade on TripAdvisor.

06.06.2012 16. juli | Izložbe | Beograd Kosančićev venac 20, Beograd |

Izložba - Nebojša Rakonjac

Dečak i sunce

Tourist Organization of Belgrade

U sredu 06. juna sa početkom u 20. časova, otvara se samostalna izložba slika Nebojše Rakonjca pod nazivom  „Dečak i sunce”. Ovom izložbom, galerija „U Podrumu“, započinje saradnju sa ustanovom kulture - „Prodajnom galerijom Beograd“ koja već 5 decenija okuplja, promoviše, afirmiše i aktivno učestvuje u izgradnji likovne scene i tržišta umetnosti Srbije. Renome  „Prodajne galerije Beograd“ i izgrađen kulturni sadržaj galerije  „U Podrumu“ garantuju kvalitet izbranih radova i umetnika koji će biti predstavljeni.

Na Kosančićevom vencu, koji duže od jednog veka okuplja likovne stvaraoce, ljubitelje i poštovaoce umetnosti, povodom započete saradnje dve galerije i otvaranja izložbe, biće organizovan koktel na kom će se služiti vina Podruma Radenković uz zvuke Bossa Nova Jazz-a.

O umetniku

Nebojša Rakonjac (1970) diplomirao je i magistrirao na odseku za slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2002. godine. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

O izložbi

Osnovna tema ciklusa slika  „Dečak i sunce” koji će biti predstavljeni u galeriji „U Podrumu” su emotivni i vizuelni doživljaji umetnika izvedeni u tehnici ulje na platnu. Slike intenzivnog kolorita, pune svetlosti i suptilne emotivnosti dočaravaju divne porodične trenutke. Motivi slika nalaze polazište u oslikavanju ljudi, dece i hvatanju trenutka u pokretu. Slike su ujedno i metafora karaktera i ljudskih odnosa smeštenih u ambijent jednog sasvim običnog letnjeg dana. Sve ovo je dobro poznato svakome od nas, budi topla ljudska osećanja i lepe uspomene.

„Ciklus slika  „Dečak i Sunce” svojevrsni je svetlosni dnevnik, beležnica istraživanja i otkrivanja tanane tajne svakodnevnih prizora. Na drugi pogled otkriveni svet donosi beskonačnu igru boja u svojim najčistijim vibracijama sunčevog spektra. Svetlo i senka osnovni su motivi Nebojšinih slika. Pomno prateći njihov ples, predočava nam on svu neobičnost i čaroliju običnog letnjeg života.“

(Iz teksta kataloga: Milica Rakonjac)

Galerija
TOB TOB TOB
TOB TOB

* click to zoom
use < and > to browse

    GRADOVI PRIJATELJI