VIDI OSTALE VESTINAJNOVIJE VESTI
28.10.2014 | Beograd
Delegacija Grada Soluna boraviće u Beogradu od 28. do 30. oktobra, u cilju razmatranja mogućnosti...

TripAdvisor
Check out what other travellers say about Belgrade on TripAdvisor.

27.06.2012 | Beograd

Studetnti FDU osmislili projekat “Istorija u pokretu”

Tourist Organization of Belgrade

Audio-vodič "Istorija u pokretu" osmislila je i pokrenula grupa studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, sa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Svrha ovog vodiča je upoznavanje korisnika sa znamenitim ličnostima srpske istorije.

Ova svojevrsna igra sastoji se od 10 aktera čiji se spomenici nalaze u centru grada i nisu previše udaljeni jedan od drugog. Vodič je zamišljen kao "razgovor" između spomenika-ličnosti i vodiča Ane, srednjoškolke kojoj u posetu dolazi drugarica iz inostranstva.

 

Glasove su pozajmili Jovana Gavrilović (Ana), Dušan Matejić (mladi pisac), Duško Premović (Nikola Pašić), Lazar Đukić (Vasa Čarapić), Nebojša Dugalić (Petar Petrović Njegoš), Željko Maksimović (Jovan Cvijić), Tihomir Stanić (Ivo Andrić), Nada Blam (Nadežda Petrović), Bojan Žirović (Branislav Nušić), Dragan Petrović Pele (knez Mihailo Obrenović), Nenad Ćirić (Dositej Obradović) i Svetozar Cvetković (Josif Pančić).

Audio-vodič su osmislile i realizovale Danica Bojić, Tamara Milovanović, Jelena Radovanović, Vesna Gajić i Maja Jovanović. Reditelj projekta je Igor Vuk Torbica, dizajner zvuka Aleksandar Manja, dizajneri Jelena Jovanović i Nikola Đukanović, a dramaturzi Ljubica Luković, Jelena Majstorović, Boris Grgurović.

Za korišćenje besplatnog vodiča potrebno je da se preuzme audio fajl sa sajta www.istorijaupokretu.rs, prebaci u telefon, mp3 plejer ili i-pod, i izađe u šetnju.

Turistička organizacija Beograda podržava projekat „Istorija u pokretu“, budući da unapređuje turističku ponudu Beograda.

    GRADOVI PRIJATELJI