21. GUITAR ART FESTIVAL

10. mar 2020.

 

Beograd će i ovog marta sa Guitar Art Festivalom biti svetska prestonica gitare i muzičkog sveta.  Tokom šest festivalskih dana, od 10. do 15. marta održaće se 13 velikih koncerata i niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 130 najznačajnijih gitarista današnjice.

21. po redu Guitar Art festival održava se pod simboličnim sloganom ,,Rapsodija” koji upućuje na neuobičajenu novu formu festivala koji objedinjuje pregršt različitih projekata, koncerta, muzičara i stilova sa svih strana sveta.

Ovo festivalsko izdanje izražava snažna osećanja, koja su vezana kako za muzički program tako i za dalji rast i razvoj festivala. Počinje nova treća era Guitar Art-a koja donosi brojne inovacije. Festival ponosno najavljuje prvi festivalski Team building u regionu, koji će se održati od 10. do 12. marta u Kombank dvorani. Guitar Art gradi most koji strateški povezuje kulturu i biznis.

Predstojeće festivalsko izdanje predstaviće muzičku Rapsodiju, u okviru koje će se veliki koncerti održati ponovo u beogradskoj Kombank dvorani, klasika u Atrijumu Narodnog muzeja, a svetska premijera koncerta za gitaru i simfonijski orkestar rezervisan je za veliku salu Kolarčeve zadužbine.