TOB NA SAJMU TURIZMA U TEL AVIVU

14. 02. 2020.

Da je Beograd poželjna destinacija za izraelske turiste potvrdilo je veliko interesovanje na upravo završenom sajmu turizma u Tel Avivu, na kom je Turistička organizacija Beograda promovisala ponudu za kratki gradski odmor, atrakcije, kulturu i festivale u našem gradu.

Tokom sajma na štandu Srbije je održan veliki broj poslovnih sastanaka sa turoperaterima, agentima, organizatorima putovanja, kao i novinarima i blogerima zainteresovanim da promovišu Beograd i Srbiju izraelskoj publici. Štand je posetio i Milutin Stanojević, ambasador Republike Srbije u Izraelu, koji je tom prilikom istakao da je Izraelcima izuzetno važna gostoprimljivost koju oni u našoj zemlji osećaju. Na samom štandu je priređen i happy hour na kom su poslovni posetioci degustirali srpsku rakiju i vina.

Početkom prošle godine najznačajniji izraelski portal o putovanjima Lametayel je preporučio Beograd kao destinaciju koju treba posetiti u 2019. godini, što je rezultiralo time da su se gosti iz ove zemlje sa oko 76 hiljada ostvarenih noćenja ponovo našli na TOP 10 listi u Beogradu.

Kako bi informacije o Beogradu došle do što većeg broja potencijalnih izraelskih turista, Turistička organizacija Beograda je nedavno realizovala marketing kampanju na društvenim mrežama na hebrejskom jeziku, koju je videlo oko 1.400.000 korisnika. Onlajn kampanja će, shodno preferencama ovog turističkog tržišta, biti nastavljena i u ovoj godini, posebno tokom letnje sezone i narednih zimskih novogodišnjih praznika.

Imajući u vidu da je u pitanju tržište sa velikim potencijalom rasta, Turistička organizacija Beograda će i u ovoj godini nastaviti sa organizacijom studijskih putovanja za izraelske turoperatore i novinare u saradnji sa TOS i nacionalnom avio kompanijom Er Srbija, a planiraju se posebni promotivni događaji namenjeni izraelskoj turističkoj privredi.

IMTM je jedini i najznačajniji sajam turizma u Izraelu koji je ove godine održan 26. put, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Izraela. Sajam predstavlja mesto susreta za umrežavanje predstavnika međunarodne turističke industrije, sa fokusom na izraelske turiste koji ostvare oko 4.000.000 visokobudžetnih putovanja godišnje.