Поделите ову страну

Продајна галерија “Београд”
Продајна галерија “Београд”
Опис

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града окруженом Факултетом примењених уметности, Патријаршијом Српске Православне Цркве, Конаком књегиње Љубице и другим старим здањима са којима чини јединствену амбијенталну целину. Зграда у којој је смештена представља заштићени споменик културе која има дугу историју почев од њеног настанка 1911. године. Намена јој се годинама мењала до новијег раздобља када је постала својеврсно стецисте уметника и љубитеља уметности. Тиме се заправо наставља, у том делу града, давно зачета традиција везана за настанак прве сликарске школе Стеве Тодоровића (1895) и школе Кирила Кутлика (1895).

Најстарија продајна галерија у Београду, основана 1963. одлуком Скупштине града, Продајна галерија ,,Београд” је Установа културе града Београда специјализована  за промоцију, пласман и продају дела савремене визуелне уметности.

 Упоредо са излагачким и едукативним програмима, као и издавањем и промоцијом стручних публикација, који пружају свеобухватнији увид у историју и савремене токове наше ликовне уметности, галерија реализује активну продају дела из свог богатог фундуса.

Стручним саветима посредује у формирању уметничких збирки и  учествује у пласману домаће уметности ван граница наше земље.

Стална понуда обухвата широк опсег – од сликарских дела и цртежа, преко скулптуре , до графике, фотографије и видео радова наших афирмисаних уметника.

 

Инфо
Адреса
Косанчићев венац 19
Контакт
+381 11 30 33 923
Инфо

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града.

Similar
Конак кнегиње Љубице
Конак кнегиње Љубице

Конак кнегиње Љубице подигнут је по налогу кнеза Милоша Обреновића 1831. године, као приватна резиденција његове супруге кнегиње Љубице.  Налази се у самом срцу Београда, на Косанчићевом венцу. По архитектури и распореду просторија, зграда припада балканском стилу са извесним западњачким барокним елементима.У Конаку је...

Музеј старих аутомобила - колекција Братислава Петковића
Музеј старих аутомобила - колекција Братислава Петковића

Зграда у којој се налази Музеј изграђена је 1929. године као прва јавна гаража у центру града, по плановима руског архитекте Валерија Сташевског.  Носи назив ’’Модерна гаража’’ и проглашена је за културно добро. У њој су били смештени и аутомобили који су учествовали на Првој међународној трци аутомобила, одржаној...

Музеј Вука и Доситеја
Музеј Вука и Доситеја

Основан је 1949. године. Налази се у згради некадашње Велике школе, коју је као лицеј, 1808. године отворио велики српски просветитељ и први српски министар просвете Доситеј Обрадовић. Музеј има стручну библиотеку, са мањом читаоницом и састоји се из два дела – у приземљу је део посвећен Доситеју Обрадовићу, а на спрату Вуку...