Поделите ову страну

Продајна галерија “Београд”
Продајна галерија “Београд”
Опис

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града окруженом Факултетом примењених уметности, Патријаршијом Српске Православне Цркве, Конаком књегиње Љубице и другим старим здањима са којима чини јединствену амбијенталну целину. Зграда у којој је смештена представља заштићени споменик културе која има дугу историју почев од њеног настанка 1911. године. Намена јој се годинама мењала до новијег раздобља када је постала својеврсно стецисте уметника и љубитеља уметности. Тиме се заправо наставља, у том делу града, давно зачета традиција везана за настанак прве сликарске школе Стеве Тодоровића (1895) и школе Кирила Кутлика (1895).

Најстарија продајна галерија у Београду, основана 1963. одлуком Скупштине града, Продајна галерија ,,Београд” је Установа културе града Београда специјализована  за промоцију, пласман и продају дела савремене визуелне уметности.

 Упоредо са излагачким и едукативним програмима, као и издавањем и промоцијом стручних публикација, који пружају свеобухватнији увид у историју и савремене токове наше ликовне уметности, галерија реализује активну продају дела из свог богатог фундуса.

Стручним саветима посредује у формирању уметничких збирки и  учествује у пласману домаће уметности ван граница наше земље.

Стална понуда обухвата широк опсег – од сликарских дела и цртежа, преко скулптуре , до графике, фотографије и видео радова наших афирмисаних уметника.

 

Инфо
Адреса
Косанчићев венац 19
Контакт
+381 11 30 33 923
Инфо

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града.

Similar
Музеј ромске културе
Музеј ромске културе

Музеј ромске културе у Београду отворен је 2009. године на иницијативу Рома Цоммунитy Центра, уз финансијску потпору Скупштине града Београда. До сада су у Музеју организоване изложбе: Алав е Роменго – писана култура Рома, Холокауст који се не сме заборавити, Ан Бибијако састипе – У Бибијино здравље, Роми наши суграђани и...

Конак кнеза Милоша
Конак кнеза Милоша

После конака за своју жену и децу у београдској вароши, кнез Милош Обреновић подигао је у периоду од 1831. до 1834. године и за себе конак у Топчидеру.  Богата унутрашња декорација плафона, зидова и ниша, делимично је сачувана до данас. За време своје прве владавине, кнез Милош је само повремено овде боравио, а у периоду друге...

Музеј афричке уметности
Музеј афричке уметности

 Овај музеј настао је од збирке оргиналних уметничких предмета које су, током свог дугогодишњег боравка у Африци, сакупили Веда Загорац и др Здравко Печар, и поклонили је Београду 1974. године. Збирка садражи око 1.800 уметничких предмета, претежно из земаља западне Африке: Малија, Гвинеје, Сенегала, Горње Волте, Обале Слоноваче,...