Поделите ову страну

Продајна галерија “Београд”
Продајна галерија “Београд”
Опис

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града окруженом Факултетом примењених уметности, Патријаршијом Српске Православне Цркве, Конаком књегиње Љубице и другим старим здањима са којима чини јединствену амбијенталну целину. Зграда у којој је смештена представља заштићени споменик културе која има дугу историју почев од њеног настанка 1911. године. Намена јој се годинама мењала до новијег раздобља када је постала својеврсно стецисте уметника и љубитеља уметности. Тиме се заправо наставља, у том делу града, давно зачета традиција везана за настанак прве сликарске школе Стеве Тодоровића (1895) и школе Кирила Кутлика (1895).

Најстарија продајна галерија у Београду, основана 1963. одлуком Скупштине града, Продајна галерија ,,Београд” је Установа културе града Београда специјализована  за промоцију, пласман и продају дела савремене визуелне уметности.

 Упоредо са излагачким и едукативним програмима, као и издавањем и промоцијом стручних публикација, који пружају свеобухватнији увид у историју и савремене токове наше ликовне уметности, галерија реализује активну продају дела из свог богатог фундуса.

Стручним саветима посредује у формирању уметничких збирки и  учествује у пласману домаће уметности ван граница наше земље.

Стална понуда обухвата широк опсег – од сликарских дела и цртежа, преко скулптуре , до графике, фотографије и видео радова наших афирмисаних уметника.

 

Инфо
Адреса
Косанчићев венац 19
Контакт
+381 11 30 33 923
Инфо

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града.

Similar
Педагошки музеј
Педагошки музеј

Педагошки музеј је 1896. године основало Учитељско удружење Србије са задатком да прикупља и чува наставна средства и све предмете од педагошке и историјске вредности за основне школе и учитеље. Музеј је, нажалост, у оба светска рата био потпуно уништен.После 1945. године, Музеј је обновљен и осавремењен, а од 1969. године ради са...

Музеј Николе Тесле
Музеј Николе Тесле

Музеј који чува комплетну заоставштину највећег српског научника и проналазача Николе Тесле, смештен је у центру Београда, у прелепој резиденцијалној вили изграђеној 1929. године, по пројекту знаменитог српског архитекте Драгише Брашована. По Теслиној жељи, његова заоставштина пренета је у Београд 1951. године. Сталну поставку...

Јеврејски историјски музеј
Јеврејски историјски музеј

Зграда у којој се налази Јеврејски историјски музеј подигнута је 1928. године за потребе Јеврејске сефардске општине у Београду. За време Другог светског рата у згради се налазио немачки културбунд. Данас се на првом спрату налази Музеј.Кроз предмете, документа и фотографије, овај музеј чува историју о 2.000 година боравка...