Поделите ову страну

Продајна галерија “Београд”
Продајна галерија “Београд”
Опис

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града окруженом Факултетом примењених уметности, Патријаршијом Српске Православне Цркве, Конаком књегиње Љубице и другим старим здањима са којима чини јединствену амбијенталну целину. Зграда у којој је смештена представља заштићени споменик културе која има дугу историју почев од њеног настанка 1911. године. Намена јој се годинама мењала до новијег раздобља када је постала својеврсно стецисте уметника и љубитеља уметности. Тиме се заправо наставља, у том делу града, давно зачета традиција везана за настанак прве сликарске школе Стеве Тодоровића (1895) и школе Кирила Кутлика (1895).

Најстарија продајна галерија у Београду, основана 1963. одлуком Скупштине града, Продајна галерија ,,Београд” је Установа културе града Београда специјализована  за промоцију, пласман и продају дела савремене визуелне уметности.

 Упоредо са излагачким и едукативним програмима, као и издавањем и промоцијом стручних публикација, који пружају свеобухватнији увид у историју и савремене токове наше ликовне уметности, галерија реализује активну продају дела из свог богатог фундуса.

Стручним саветима посредује у формирању уметничких збирки и  учествује у пласману домаће уметности ван граница наше земље.

Стална понуда обухвата широк опсег – од сликарских дела и цртежа, преко скулптуре , до графике, фотографије и видео радова наших афирмисаних уметника.

 

Инфо
Адреса
Косанчићев венац 19
Контакт
+381 11 30 33 923
Инфо

Продајна Галерија ”Београд” се налази на Косанчићевом венцу, у старом делу града.

Similar
Музеј позоришне уметности
Музеј позоришне уметности

Најразличитија грађа значајна за национално позориште налази се у адаптираној кући трговца Милоја Божића, која је изграђена 1863. године. Музејску збирку сачињавају архивске грађе и документација, писма, рукописи, плакати и програми, фотографије, сценографске и костимографске скице, библиотека и хермотека (исечци из новина)....

Историјски музеј Србије
Историјски музеј Србије

Као музејска установа комплексног типа која има задатак да чува и остварује комуникацију јавности и националне историјске баштине, Историјски музеј Србије има задатак да прикупља, чува, изучава, стручно и научно обрађује материјална сведочанства историје Србије, одржава и попуњава музејске збирке, као и информације и...

Музеј Паје Јовановића
Музеј Паје Јовановића

Музеј Паје Јовановића је меморијалног типа, смештен у стану старе вишеспратнице у једној од главних београдских улица.  Познати сликар је за живота оставио Музеју своје бројне радове, од почетних скица до репрезентативних портрета и историјских композиција. У Музеју је делимично реконструисан његов бечки сликарски атеље...