Поделите ову страну

Туристички информативни центри

Туристички информативни центри

Туристичка организација Београда има три стална информативна центра која се налазе у Кнез Михаиловој улици број 56 - Библиотека града Београда, Аеродрому „Никола Тесла“ и железничкој станици, а од пролећа до јесени отворен је и сезонски инфо пункт на Међународном пристаништу „Лука Београд“, како би се туристи који на разне начине пристижу у Београд информисали о туристичкој понуди Београда.
У информативним центрима посетиоцима су на располагању бесплатне туристичке мапе града, брошуре и промотивни материјали о туристичкој понуди Београда, као и друге сервисне, туристичке и корисне информације.

Посетиоци могу да се информишу о актуелним програмима разгледања града и да на лицу места купе карте. Међу више од 20 различитих програма, у понуди су шетајуће туре, панорамска разгледања Београда из отворених аутобуса, крстарења туристичким бродовима Савом и Дунавом, специјализовани програми попут обиласка Дворског комплекса, На кафи код Књегиње Љубице, Подземни Београд и Фолклорне вечери у Скадарлији, као и излети ван Београда.
Главни туристички инфо центар, који се од фебруара ове године налази на адреси Кнез Михаилова 56, током летње туристичке сезоне недељно посети до седам хиљада посетилаца.
У Кнез Михаиловој 56 посетиоци могу купити сувенире са симболима Београда и персонализоване и неперсонализоване карте за јавни градски превоз. 

 

1. Кнез Михаилова 56  (Центар града)
понедељак - недеља 09.00-20.00ч
тел. 011 2635 622
bginfo.knezmihailova@tob.rs

2. Железничка станица
понедељак -  субота 08.30- 13.30ч; недељом не ради.
тел. 011 361-2732
bginfo.stanica@tob.rs

3.Аеродром
понедељак - недеља 10.00-20.00ч
тел. 011 209-7828