Поделите ову страну

Туристички информативни центри

Туристички информативни центри

Туристичка организација Београда има три стална информативна центра која се налазе у Кнез Михаиловој улици број 5, Аеродрому „Никола Тесла“ и железничкој станици, а од пролећа до јесени отворен је и сезонски инфо пункт на Међународном пристаништу „Лука Београд“, како би се туристи који на разне начине пристижу у Београд информисали о туристичкој понуди Београда.
У информативним центрима посетиоцима су на располагању бесплатне туристичке мапе града, брошуре и промотивни материјали о туристичкој понуди Београда, као и друге сервисне, туристичке и корисне информације.

Посетиоци могу да се информишу о актуелним програмима разгледања града и да на лицу места купе карте. Међу више од 20 различитих програма, у понуди су шетајуће туре, панорамска разгледања Београда из отворених аутобуса, крстарења туристичким бродовима Савом и Дунавом, специјализовани програми попут обиласка Дворског комплекса, На кафи код Књегиње Љубице, Подземни Београд и Фолклорне вечери у Скадарлији, као и излети ван Београда.
Главни туристички инфо центар, који се од фебруара ове године налази на адреси Кнез Михаилова 5, током летње туристичке сезоне недељно посети до седам хиљада посетилаца.
У Кнез Михаиловој 5 посетиоци могу купити сувенире са симболима Београда, персонализоване и неперсонализоване карте за јавни градски превоз и добити информације о Белграде Цитy Цард услузи која корисницима омогућава попусте до 50% при посети музејима, галеријама, спортским центрима, ресторанима и другим угоститељским и туристичким објектима у Београду.

 

1. Кнез Михаилова 5  (Центар града)
понедељак - недеља 09-19ч
тел. 011 2635-622 и 2635-343
bginfo.knezmihailova@tob.rs

2. Железничка станица
понедељак -  субота 07.00- 13.30ч; недељом не ради.
тел. 011 361-2732
bginfo.stanica@tob.rs

3.Аеродром
понедељак - недеља 09-21.30ч
тел. 011 209-7828

4. Сезонски туристички информативни центар на Савском пристаништу
Отворен од 01. априла до 01. октобра
Радно време: Понедељак - Недеља: 12-20ч