Олег Кирејев и Васил Хаџиманов

18. Jan 2020.

Највећи етно-џез пијаниста Србије и највећи етно-џез саксофониста Русије, наступиће заједно 18. јануара на сцени клуба Соул Социетy где ће извести џез композиције у непоновљивим аранжманима, прожете руским и српским традиционалним мелосом.

Идеја пројекта заснива се на стваралаштву Васила Хаџиманова и Олега Кирејева.

То је потпуно ново читање најбољих ауторских композиција представника савремене балканске и руске џез сцене. Све што волите у стваралаштву Васила Хаџиманова, све што је вредно пажње, донеће нови звук саксофона руског музичара. Свестрано, харизматично и на потпуно нов начин. Са своје стране, Васил ће унети нове боје и балкански ритам у композиције које је написао Олег Кирејев. Више традиционалног колорита у џез класици.

Музичари су изабрали своја омиљена ауторска дела која на најизразитији начин показују њихово мајсторство и таленат.

Руски џез и балкански микс – тако би у пар речи могло да се опише усмерење програма коју ће музичари представити, не само љубитељима џеза, већ и свим поштоваоцима сјајног и садржајног звука.

Олег Кирејев и Васил Хаџиманов су заједно кренули да истражују спој традиционалне музике и популарних песама што је резултирало настајањем новог пројекта руско-српског џеза.

Врата клуба се отварају у 22 часа, резервације важе до 22.30 часова.