Поделите ову страну

„Београд на писти“ испунио очекивања
13.06.2018

„Београд на писти“ испунио очекивања

У ноћи између суботе 09.06. и недеље 10.06. у 1.30х одржана је тркаBEG 5K Runway Run уз учешће око 600 такмичара. Домаћин догађаја био је Аеродром Никола Тесла Београда, покровитељ Град Београд, а организатор Београдски маратон.

Ово је први пут у региону да се на писти аеродрома организује овакав догађај који је у потпуности испунио очекивања и учесника и организатора.

Организација трке у ноћним условима, у обезбеђиваној рестриктивној зони и у кратком временском периоду у коме је Аеродром Никола Тесла Београд био затворен за ваздушни саобраћај, односно за полетање и слетање авиона - била је велики изазов за све учеснике у организацији, али је догађај по општој оцени надмашио очекивања.

Најављено је, такође, да ће „Београд на писти“ постати традиционална манифестација и да ће своје друго издање доживети у јуну 2019. године.

„Београд на писти“ је свакако најбржа улична трка у Београду – а и шире – с обзиром да се одржава на идеално равној подлози полетно слетне стазе и дела маневарских површина београдског аеродрома и у њој су већ у првом издању учествовали неки од најбољих средње и дугопругаша Србије. У женској конкуренцији победила је Амела Терзић, а у мушкој конкуренцији Немања Церовац – обоје дугогодишњи репрезентативци Србије.