Поделите ову страну

БЕОГРАД НА СВЕТСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА У ЛОНДОНУ
06.11.2018

БЕОГРАД НА СВЕТСКОМ САЈМУ ТУРИЗМА У ЛОНДОНУ

Туристичка организација Београда и ове године представља туристичку понуду нашег града на једном од највећих и најзначајних сајмова туризма у свету, на Светском сајму туризма у Лондону – WТМ, у периоду од 05. до 09. новембра.

Сајам туризма WТМ (World Travel Market) је један од водећих глобалних догађаја за туристичку индустрију који окупља око 5.000 излагача из 182 земље и броји више од  51 000 учесника. Учешће ТОБ-а је ове године првенствено фокусирано на промоцију актуелности урбаних садржаја због великог  интересовања британских travelблогера, које се огледа у повећаној популарности Београда као дестинације за градски одмор у Европи. Договорена је сарадња са BBC телевизијском компанијом у наредној години, као и студијско путовање за групу travelблогера.

Београд је на овом сајму представљен под окриљем Националне Туристичке организације Србије, а уз ТОБ представиће се и туристичке организације Војводине, Новог Сада и Златибора, организатори путовања, Fogg Travel Club, Омнитурс и Serbia Tour Operator, хотели Life Design Београд, МК Resort Копаоник, Президент хотели, Сремски Карловци и Нови Сад, хотел Falkensteiner Београд,  као и национални авио превозник Air Serbia.

Према последњим подацима, број посетилаца из Велике Британије у Београду је у септембру месецу већи за 7% у односу на исти период прошле године, док је број остварених ноћења већи за 13%.