Поделите ову страну

Београд први пут домаћин ИПРА конференције
12.07.2017

Београд први пут домаћин ИПРА конференције

Више од 20 стручњака у области односа са јавношћу и комуникација из целог света, чланова жирија и УО Међународног удружења за односе са јавношћу (International Public Relations Association - IPRA), протеклог викенда се окупило у Београду на финалном жирирању и избору добитника престижних признања  IPRA Golden World Awards for Excellence2017и IPRA GRAND PRIZE 2017.

Стручњаке из Енглеске, Русије, Шпаније, Турске, Бугарске, Кипра, УАЕ, Саудијске Аравије, Финске, Холандије, Србије, Аустрије, Филипина, угостили су агенција Блумен, која је и сама била међу финалистима и добитницима признања, уз подршку Туристичке организације Београда и Друштва Србије за односе с јавношћу.

Гости су током боравка у Београду имали прилику да обиђу и различите знаменитости нашег града и најпознатије туристичке локације: Београдску тврђаву, Скадарлију, Косанчићев венац, Савамалу, Терзаије, Цркву светог Марка, Храм светог Саве, Музеј Николе Тесле.. О својим утисцима о нашој престоници, историји, култури, традицији и гастрономији активно су извештавали на друштвеним мрежама, а позитивне коментаре и фотодокументацију ових изузетно утицајних људи у пословном и приватном окружењу у својим земљама, за само неколико дана видело је најмање 40.000 људи.

Међународно удружење за односе са јавношћу - ИПРА (International Public Relations Association), зачето је пре 60 година на иницијативу данских и британских професионалца да се сачини оквир за подизање стандарда и унапређење праксе у области ПР-а у свету. Формално, ИПРА је основана 1.маја 1955. године у Лондону, где је и сада њено административно седиште. Броји више од 10.000 чланова, професионалаца из области комуникација. Чланови овог удружења су појединци, истакнути ПР стручњаци из целог света.