Поделите ову страну

Београд у фокусу на сајму у Истанбулу
31.01.2019

Београд у фокусу на сајму у Истанбулу

БЕОГРАД ДЕСТИНАЦИЈА У ФОКУСУ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У ИСТАНБУЛУ

МИНИСТАР ТУРИЗМА ТУРСКЕ ПОСЕТИО ШТАНД БЕОГРАДА И СРБИЈЕ

 31.01. – 03.02. / Истанбул, Турска

 

Туристичка понуда Београда и Србије, под окриљем Туристичке организације Београда, од данас се представља на једном од највећих и најзначајнијих сајмова туризма у свету EMITT 2019, на ком је Београд ове године најављен као „дестинација у фокусу“.

По свечаном отварању сајма наш штанд је посетио министар културе и туризма Турске, Мехмед Ерсој (Mehmet Ersoy) у пратњи амбасадора РС у Анкари, Зорана Марковића, где су их дочекали конзул РС у Истанбулу, Јаков Роган са сарадницима, Слободан Унковић, заменик директора ТОБ и други.

О значају учешћа на овом сајму сведочи и овогодишњи рекордан број од укупно 22 излагача на заједничком штанду од 80м2 који има централну позицију у Хали 2. Уз ТО Београда, туристичку понуду за тржиште Турске али и друга туристичка тржишта, представљају туристичке организације Србије, Ниша, Новог Сада, Војводине, Новог Пазара, Републике Српске и бројни хотели и агенције. О наступу на сајму извештаваће екипа РТС као и велики број турских медија.

Многобројним посетиоцима штанда Београд се представља као популарна City Break дестинација са атрактивним урбаним садржајима, где се уз градски одмор, културне садржаје, догађаје, фестивале, гастрономију, представљају и могућности за пословни туризам.

Уз велико интересовање индивидуалних посетилаца, у оквиру пословног дела на нашем штанду ће се током четири дана сајма одржати преко 100 унапред заказаних састанака са представницима туристичке привреде, туроператорима и агенцијама.

Једна од важнијих промотивних активности на тржишту Турске у прошлој години било је снимање репортажне емисије о Београду за познати серијал „Евлија Челебија путује по свету“ и емитовање на Турској националној телевизији. Тим поводом је у сарадњи са истом медијском кућом, Доку Филм, крајем новембра организован и промотивни догађај у Истанбулу који је привукао велику пажњу турске професионалне јавности. Епизода о Београду, која је достигла велику гледаност у Турској, биће приказана и на овом сајму.

Гости из Турске у Београду су и даље на убедљивом првом месту како по броју долазака (75.774) тако и остварених ноћења (укупно 128.856 ноћења до новембра 2018.) са стабилним порастом у 2018. години, према званичним подацима Секретаријата за статистику.

Промотивне активности Туристичке организације Београда у Турској биће настављене већ у фебруару у Ambasadi RS  у Анкари поводом Дана државности, када ће ТОБ одржати презентацију Београда.