Поделите ову страну

Чланак о Београду у чувеном Travel Weekly магазину
21.01.2019

Чланак о Београду у чувеном Travel Weekly магазину

„Живахна српска престоница је мешавина културе опуштеног испијања кафе и примамљивог ноћног живота ком завиди цела источна Европа. Такође, Београд има гастрономску и културну сцену којом лако парира својим европским суседима.“

Овако почиње чланак о Београду у познатом магазину Travel Weekly који својим читаоцима у Великој Британији открива да највећи број атракција могу видети у Старом граду, шетајући Кнез Михаиловом и околним улицама до Београдске тврђаве где се остаци римског наслеђа мешају са отоманским.

У чланку се истиче изванредна поставка Народног музеја који је после дуге реконструкције поново отворен, као и Музеја савремене уметности и Музеја Цептер.

„Континенталној Србији полази за руком да се поноси и плажом са Плавом заставом на речном острву Ада Циганлија, где лети Београђани уживају у различитим садржајима.“, препоручује новинарка Mary Novakovich.

„Преласком моста преко реке Саве, поред новобеоградских блокова из времена Тита, стиже се у Земун, ком аустроугарска архитектура сведочи о хабзбуршком наслеђу и који није био део Београда до пре Другог светског рата.”

Уз бројне препоруке за обилазак Београда, новинарка даје прегршт предлога хотела, ресторана и популарних кафића широм нашег града.

Чланак у целости: http://www.travelweekly.co.uk/articles/321480/city-guide-belgrade-serbia