Поделите ову страну

Чланак о Београду у најпознатијем израелском порталу
09.08.2019

Чланак о Београду у најпознатијем израелском порталу

На најпопуларнијем порталу о туризму и путовањима у Израелу Lametayel објављена је путописна репортажа након посете новинара Yoav Eladа нашој земљи.

Позитивна атмосфера, бројна места за обилазак, аутентичност и разноликостархитектуре су на новинара Yoav Eladа оставили најупечатљивији утисак.

„Први пут сам био у Београду 2008. године када сам извештавао са Евровизије и Београд се од тада променио. Највише ми се допада то што иако је ово модеран град, и даље се могу наћи аутентична и историјска места где се чини да је време стало. На малом простору могу се видети прелепе пешачке зоне са љупким кафеима, живописни маркети, цркве, ресторани са преукусном храном, узбудљива места за излазак, па чак и плаже иако нема море. Уз то, људи су заиста дивни и гостопримљиви”, истиче Yoav Elad и додаје да су вредност за новац, шопинг као и понуда излета у природи важни адути за привлачење израелских туриста у Београд и Србију.

Центар града, Београдска тврђава, Ада Циганлија, Земун, Храм светог Саве, Музеј Николе Тесле, само су неке од локација које су новинарима биле представљене у Беоргаду, уз домаћу гастрономију и ноћни живот. У оквиру посете био је организован и целодневни обилазак Новог Сада као и посета фестивалу Егзит за који сматрају да може да приивуче велику пажњу израелских туриста.   

Lametayel сајт постоји већ 20 година, садржи више од 500.000 страница са информацијама везаним за путовања на хебрејском језику и у просеку га месечно посети између 1.000.000 и 1.300.000 корисника. Део је Lametayel групе која функционише преко ланца од 23 центара у травел индустрији.

На сајму туризма у Тел Авиву у фебруару месецу ове године, Београд је био проглашен за једну од најпопуларнијих дестинација за Израелске туристе, по оцени управо овог портала. 

Боравак новинара из Израела организовала је Туристичка организација Београда у сарадњи са ТО Нови Сад, Туристичком организацијом Србије, представништвом Ер Србија у Тел Авиву и фестивалом Егзит.

Чланак се у целости може видети овде:

https://www.lametayel.co.il/4+סיבות+טובות+לטוס+עכשיו+לחופשה+בבלגרד