Поделите ову страну

Дани Београда на 49. Празнику мимозе у Херцег Новом
03.02.2018

Дани Београда на 49. Празнику мимозе у Херцег Новом

У Херцег Новом се током фебруара одржава 49. Празник мимозе. И ове године, у оквиру целине Пријатељи у гостима, Београд ће учешћем на фестивалу кроз богат културно-туристички и гастро-енолошки програм промовисати и своју туристичку понуду.

Током дводневног програма учешћа на фестивалу, делегација ТОБ-а ће се састати са представницима Туристичке организације Херцег Новог, организаторима фестивала Херцег Фест и посетити Конзулат Републике Србије у Херцег Новом. Осмишљене су и две Београдске вечери (6. и 7. фебруара) у Градској кафани где ће посетиоци имати прилике да виде део уметничког програма који се сваког лета одржава испред Kуће Ђуре Јакшића у Скадарлији, и уз песму, игру и скечеве чују анегдоте о најпознатијим боемима Скадарлије. Део програма биће и перформанс глумице Љиљане Јакшић и глумца Милана Милосављевића. Музичко-сценски програм извешће Уметнички центар „Талија”. 

Празник мимозе је фестивал основан 1969. године и представља један од најзначајнијих манифестација на простору Црне Горе. Од 1991. члан је Удружења карневалских градова Европе (FECC).