Поделите ову страну

Дани Београда у Херцег Новом
30.01.2017

Дани Београда у Херцег Новом

У оквиру фестивала Празник мимозе који се одржава од 28. јануара до 19. фебруара у Херцег Новом, Туристичка организација Београда ће од 6. до 8. фебруара представити туристичку понуду Београда кроз културно-уметнички и гастрономски програм најпознатије амбијанталне целине српске престонице – Скадарлију.

Посетиоци ће имати прилике да виде део уметничког програма који се сваког лета одржава испред Куће Ђуре Јакшића у Скадарлији, и уз песму, игру и скечеве чују анегдоте о најпознатијим боемима Скадарлије. Део програма биће и перформанс глумице Наташе Попоске са представом Музеја Града Београда која повезује историјске споне Србије и Црне Горе. Дегустацију чувених традиционалних српских специјалитета припремиће један од најстаријих ресторана Три шешира који деценијама угошћава еминентне госте из целог света.

У програму учествују Љиљана Јакшић у улози Скадарлијске даме, Уметнички центар Талија са оркестром, глумица Наташа Попоска у улози историјске личности и други.

Поводом Дана Београда у Херцег Новом одржана је прес конференција на којој је представљен програм промоције. Ову информацију су пренела три најзначајнија црногорска дневна листа: Дан, Побједа и Вијести.

ДАН „Пријатељи у гостима“ http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&datum=2017-01-27&clanak=583307&naslov=%20Prijatelji%20u%20gostima

ПОБЈЕДА „Фестивал пробија границе“ http://www.pobjeda.net/protected/listalica/2017-01-27/#14/z

ВИЈЕСТИ „Уочи 48. Празника мимозе: представљен програм Пријатељи у гостима“ http://www.vijesti.me/vijesti/uoci-48-praznika-mimoze-predstavljen-program-prijatelji-u-gostima-921919

Празник мимозе је фестивал основан 1969. године и представља један од најзначајнијих манифестација на простору Црне Горе.  Од 1991. члан је Удружења карневалских градова Европе (ФЕЕЦ).