Поделите ову страну

Добровољно давање крви на Београдској тврђави
08.06.2018

Добровољно давање крви на Београдској тврђави

ЈП „Београдска тврђава“ и Институт за трансфузију крви организоваће велику акцију давања крви у недељу, 10. јуна 2018. године.

Трансфузиолошки аутобус биће постављен на Цариградском друму на Београдској тврђави, од 10 до 16 часова.

Сваки добровољни давалац крви, од ЈП „Београдска тврђава“ добиће улазнице за неки од објеката на Београдској тврђави: јединствени ЈУРА АВАНТУРА ПАРК, Казамате Војног музеја или обједињену улазницу. Карте које се добију током акције могу се искористити до краја октобра месеца.

Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Србије у циљу организованог, правовременог и континуираног прикупљања крви за потребе здравствених установа у Београду и Републици Србији организују акције добровољног давања крви у компанијама, институцијама, школама и факултетима. Посебан значај имају акције добровољног давања крви у мобилним трансфузиолошким аутобусима које су отворене за грађанство, а организују се на атрактивним локацијама, где су приступачне становницима многих општина, као што су велики тржни центри, тргови, Калемегдан, итд.

ЈП "Београдска тврђава" већ неколико година учествује у акцијама Института за трансфузију крви и даје допринос у обезбеђивању довољних количина крви за лечење пацијената.

www.beogradskatvrdjava.co.rs