Поделите ову страну

ДОЧЕК РУМУНСКОГ ПЛИВАЧА У БЕОГРАДУ
10.08.2017

ДОЧЕК РУМУНСКОГ ПЛИВАЧА У БЕОГРАДУ

Румунски пливач Аврам Јанку, који је 20. јуна кренуо на пливачку експедицију Дунавом, данас је допливао у Београд.

Дочеку организованом код СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ присуствовали су Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, Зоран Јовановић, секретар за спорт и омладину Града Београда, Flavius Cosmin Halacescu, саветник министра за међународне односе у Амбасади Румуније у Београду, и Alexandru Patru, други секретар у Амбасади Румуније у Београду.

Аврам Јанку већ 50. дан плива Дунавом, а циљ му је да за 60 дана преплива 2.860 км, то јест цео његов ток од планине Шварцвалд до слива у Црно море, чиме намерава да уђе у Гинисову књигу рекорда.

„Нико није успео да преплива Дунав целом његовом дужином. Сваког дана се суочавам са низом потешкоћа, водостај и ветар су често променљиви, али упркос томе желим да померим границе људских могућности.“, изјавио је Јанку.

„Овај подухват је значајна промоција Београда, Србије, и свих дестинација дунавске регије“, рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ. „Гости из Румуније су у порасту у нашем граду, а овај догађај ће допринети још већој популарности Београда.“

„Никад раније нисам био у Београду. Током експедиције сам видео много лепих градова на Дунаву, а Београд је један од најлепших.“ додао је Аврам Јанку.