Поделите ову страну

“IN YOUR POCKET” КОНФЕРЕНЦИЈА
02.10.2018

“IN YOUR POCKET” КОНФЕРЕНЦИЈА

Данас је у Хотелу Хилтон одржана конференција под називом „Претворимо регион у атрактивну туристичку дестинацију“ у организацији туристичког водича „InYour Pocket“.

Уводну реч дао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, а поводом недавно објављеног издања овог водича о Београду, чиме је наша престоница једна од 200 градова у 32 земље које имају свој „InYour Pocket“ водич.

Конференција је окупила еминентне стручњаке из нашег региона који су на округлом столу дискутовали о могућностима повезивања земаља у окружењу као основном предуслову за развој региона као јединствене туристичке дестинације. Говорило се о квалитету понуде појединачних туристичких производа и начинима за привлачење већег броја туриста, са акцентом на генерацију „миленијалаца“ којој сада припада највећи број туриста из Европе.

У другом делу конференције представљени су примери добре праксе и успешних пројеката који су постигли значајне резултате.

Туристички водич „InYour Pocket“ је водећи у Европи, чије садржаје чита више од 36 милиона туриста. Водич постоји од 1992. године и од тада је поред великог броја штампаних издања која су постала својеврсни бренд, покренуо интернет издања као и мобилну апликацију за пласирање информација о туристичким дестинацијама широм света.