Поделите ову страну

МИЛИОН НОЋЕЊА У БЕОГРАДУ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ
02.08.2017

МИЛИОН НОЋЕЊА У БЕОГРАДУ У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ ГОДИНЕ

Према најновијим подацима Секретаријата за управу – сектор статистике Града Београда, у пероду јануар – јун у Београду је регистровано укупно 993.718 ноћења у београдским смештајним капацитетима, од чега су страни гости остварили за 22% више ноћења у односу на исти период прошле године.

Највећи број остварених ноћења у првих шест месеци остварили су гости из Израела, укупно 55336 ноћења, што представља пораст од 649%. Следе туристи из Кине који су остварили за 128% више ноћења него у истом пероду прошле године.

Иностраних гостију који су у првој половини године боравили у нашем граду било је за 19% више него у истом периоду 2016. а најбројнији гости били су из Турске, Хрватске, БиХ, Грчке, Немачке, Словеније, Израела, Бугарске, Црне Горе и НР Кине.

Од укупно 95935 гостију регистрованих у јуну месецу, страних туриста у Београду је било за 30% више у односу на исти месец прошле године, који су остварили за 36% више ноћења.

Судећи по статистичким подацима, Београд је у првој половини године остварио повећање прихода од туризма за износ око 100 милиона евра.