Поделите ову страну

НОВИНАРИ ИЗ РЕГИОНА У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ БЕОГРАДУ
26.11.2018

НОВИНАРИ ИЗ РЕГИОНА У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

Туристичка организација Београда је од 22. до 25. новембра у циљу наставка пословних активности на туристичким тржиштима нашег региона организовала студијско путовање за новинаре из Сарајева, Загреба и Бањалуке.

Студијско путовање је конципирано тако да промовише културну понуду Београда, и да обухвата обилазак културних институција, музеја, галерија и позоришта у Београду.

Представници новинарских кућа су, поред обиласка централне зоне града, имали прилике да погледају сталне поставке у Народном музеју, Музеју Николе Тесле, Музеју Илузија, актуелну поставку у Музеју савремене уметности , као и изложбу о Надежди Петровић у Дому Јеврема Грујића.

Посебно одушевљење изазвала је премијера представе ,,Шећер је ситан осим кад је коцка” у новоотвореном позоришту Театар на брду, одржаној у четвртак 22. новембра. Гости су обишли и Јавни акваријум и тропикаријум на Сењаку, као и бројне друге локације по ширем центру нашег града.

У сарадњи са Туристичком организацијом Новог Сада, у суботу је организован целодневни излет у Нови Сад, уз обилазак музеја, галерија и Петроварадинске тврђаве.

Међу медијима који ће пренети своје утиске са студијског путовања били су Радио телевизија Републике СрпскеРТРС,  FENA – Federalna novinaska agencija, Јутарњи лист, портали Furaj.ba, Naturala.hr, Fashion, Beauty, Love, Ladies In, FAMA, Journal.hr.

Туристичко тржиште Београда је веома привлачно за госте из региона који већ годинама гравитирају у ТОП 10. Од почетка ове године према броју долазака гости из Хрватске су на четвртом месту, а из БиХ на шестом месту.