Поделите ову страну

Одржан панел о туризму на Трећем форуму градоначелника
16.10.2018

Одржан панел о туризму на Трећем форуму градоначелника

Данас је у Сава Центру, у оквиру Форума градоначелника главних градова држава централне и источне Европе и Кине одржан панел о туризму на тему „Туризам-покретач привреде, сарадња и повезивање коришћењем савремених информационих технологија у туризму као кључ успеха“.

На панелу су говорили Миодраг Поповић, директор ТОБ, Марија Лабовић, директор ТОС, Хан Сијанжоу, секретар комитета Универзитета Унион из Пекинга, Александар Сеничић, директор ЈУТА, Тијана Маљковић, секретар Удружења за туризам ПКС, Тиан Жен, председник асоцијације за размену студената и Томислав Момировић, председник Мона Хотел Менаџмент.

Поповић је одржао презентацију о активностима на туристичком тржишту Кине, компететивним предностима када је у питању дестинација Београд и истакао значај сарадње нашег региона на овом тржишту. Такође је истакао да је од 2016. године Београд члан WTCF World Tourism Cities Federation, Асоцијације која промовише и олакшава приступ кинеском тржишту.

Говорници су кроз презентације и обраћања истакли примере добре праксе у својим областима, потенцијалима за развој, инвестицијама у туризму, као и начинима повећања туристичког промета између земаља учесница и Народне Републике Кине.

За све учеснике Форума, Туристичка организација Београда је организовала инфо пулт у Сава Центру на ком су посетиоци могли да се информишу о садржајима у Београду.