Поделите ову страну

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ПОДГОРИЦИ
09.10.2018

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА БЕОГРАДА У ПОДГОРИЦИ

Данас је у хотелу Хилтон у Подгорици, у присуству великог броја медија, одржана презентација актуелне туристичке понуде Београда, у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Подгорици и компанијом МТел.

На догађају ком су присуствовали представници Владе Републике Црне Горе, Привредне коморе ЦГ, званичници Града Подгорица и привредници у туризму, госте је прво поздравио Зоран Бингулац, амбасадор РС у Подгорици, истакавши добре и успешне односе две земље у економији и посебно у туризму. Присутнима се затим обратила Жељка Радак Кукавчић, директор Националне Туристичке организације Црне Горе која је говорила о успешној сарадњи туристичких организација на трећим и прекоокеанским тржиштима. Уследило је обраћање Нине Пајовић из Туристичке организације Подгорице.

Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда је представио понуду српске престонице за госте из Црне Горе у наредном периоду: манифестације, фестивале, културне догађаје, као и понуду за новогодишње и божићне празнике. Представљени су и новоотворени смештајни капацитети, туристички програми и други сегменти понуде за градски одмор у Београду.

Гости из Црне Горе су у порасту од 6% у доласцима и 10% у оствареним ноћењима у Београду од почетка године, са тенденцијом даљег раста.